Με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μπογιές στον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου είναι καθηγητής.

Το κείμενο έχει την υπογραφή «Αγωνιστές/-ριες» και όπως αναφέρεται η «παρέμβαση με μπογιές» είχε στόχο την μη διεξαγωγή προγραμματισμένης του διάλεξης με αφορμή την εμπλοκή του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η ανάρτηση συνοδεύεται και με δύο φωτογραφίες από την επίθεση.

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Στις 22/03, κόσμος πραγματοποίησε παρέμβαση με μπογιές στο γραφείο του Κωνσταντίνου Αγοραστού στο ΠΑΜΑΚ, στοχεύοντας στην μη διεξαγωγή της σημερινής του διάλεξης και καταδικάζοντας συνολικά την νομιμοποιημένη του παρουσία στο πανεπιστήμιο.Ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ, πολιτικός και περιφερειάρχης Θεσσαλίας από το 2011 μέχρι το 2023, αποτελεί κατηγορούμενο για το έγκλημα των Τεμπών, όπου μάλιστα αρνείται να καταθέσει ως μάρτυρας επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής με βάση την ιδιότητα του κατηγορουμένου, καθώς του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Δεν έχουμε αυταπάτες για την εμπλοκή αυτού του καθάρματος σε όλες τις βαρβαρότητες όπου πλήττουν τη Θεσσαλία ακόμα και τώρα, όλες τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές όπου ξέσπασαν, τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τούς στο κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών και την επακόλουθη συγκάλυψη με το μπάζωμα του χώρου και την παρακωλυση της έρευνας και της εύρεσης γενετικού υλικού. Θα ήταν υπεραπλουστευτικό να υποθέσουμε πως αποτελεί τον μόνο υπαίτιο, μιας και πρόκειται απλώς για ένα ακόμα γρανάζι στο καλογυαλισμένο εξουσιαστικό σύστημα. Στο «έργο» του, παρ’ ολ’ αυτά, αντικατοπτρίζεται ακριβώς η μηδενική μέριμνα για εμάς και τις κοινωνικές μας ανάγκες, όλη η εξαθλίωση των ζωών μας στον βωμό της κερδοφορίας κράτους και κεφαλαίου.Τέτοια σκουπίδια δεν έχουν καμία θέση να διδάσκουν στις σχολές μας. Δεν έχουν καμία θέση πουθενά και αυτό το αναδεικνύουμε καθημερινά.

ΤΕΜΠΗ- ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ-ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΩΡΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

Αγωνιστές/ριες»

Η επίθεση

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε το πρωί της Παρασκευής (22/3) στο γραφείο του κ. Αγοραστού στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη με τους άγνωστους σύμφωνα με πληροφορίες να τον ρωτάνε «Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;».

Ο κ. Αγοραστός με μηνυμά του μετά την επίθεση δήλωσε τα εξής:  “Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ιδεών και ελευθερίας. Ακόμα και για εκείνους που δεν σέβονται την ελευθερία των άλλων. Δεν θα σταματήσω ποτέ να πιστεύω ότι σημασία έχει να λάμψει η αλήθεια, να τιμωρηθούν σε κάθε επίπεδο οι υπεύθυνοι και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία”.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Νεμάνια Μπιέλιτσα
Επόμενο άρθρο«Καθάρισε» στο δεύτερο μέρος ο Άρης, 84-60 το Λαύριο