Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τιμά σήμερα η Google. Στο doodle της Google απεικονίζεται η ελληνική σημαία για να τιμηθεί η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Αναφέρεται δε ότι «Σαν σήμερα το 1821, ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για να διεκδικήσει την ελευθερία του.»

Ακόμη, γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο γιορτάζεται η Εθνική Επέτειος στη χώρα μας. «Για να τιμήσουν τη γιορτή, πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα φιλοξενούν παρελάσεις καθώς εκατοντάδες συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας για να παρακολουθήσουν μια στρατιωτική πορεία γεμάτη με θριαμβευτική χάλκινη μουσική και πλήθη που σφυρίζουν κυματίζοντας την εθνική σημαία.»

Από το doodle δεν θα μπορούσε να λείπει… το «πιάτο» της ημέρας, με την google να αναφέρει πως οι Έλληνες την ημέρα αυτή μετά την παρέλαση «απολαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα όπως ο μπακαλιάρος σκορδαλιά».

«Χρόνια πολλά, Ελλάδα!» καταλήγει.

Η Google τιμά την Ελλάδα στο σημερινό Doodle

Λίγα λόγια για τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για 25η Μαρτίου: Παραμένει ζώσα η διεκδίκηση για δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία
Επόμενο άρθρο25η Μαρτίου: Δείτε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις