Συγκάλυψη τέλος να νικήσει το δίκιο, διαμηνύουν πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς μετά τις εξελίξεις που προκλήθηκαν από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Όπως τονίζουν πηγές της Νέας Αριστεράς, «ο κ. Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες αναρωτήθηκε στις Βρυξέλλες από που προκύπτει η κυβερνητική συγκάλυψη για το έγκλημα των Τεμπών. Στην απορία του απαντά το χτεσινό δημοσίευμα του Βήματος για την κοπτοραπτική των ηχητικών συνομιλιών του σταθμάρχη Λάρισας με οδηγούς αμαξοστοιχιών».

«Η χώρα θα βρει τη χαμένη της αξιοπρέπεια και η δημοκρατία θα ανασάνει»

Κατά τις ίδιες πηγές το δημοσίευμα της εφημερίδας «πρόκειται για μια συγκλονιστική αποκάλυψη που έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά κυβερνητικών παρεμβάσεων στην εξεταστική επιτροπή. Ας σταματήσει λοιπόν να απορεί υποκριτικά ο πρωθυπουργός. Γιατί υπόλογος για τη συγκάλυψη είναι μόνο ο ίδιος. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο αρχιερέας της συγκάλυψης».

Υπενθυμίζουν ότι η Νέα Αριστερά από το πρωί της Κυριακής μίλησε για την ανάγκη να πέσει αυτή η κυβέρνηση, καθώς, ο Αλέξης Χαρίτσης είχε δηλώσει ότι «μια μέρα ακόμα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι όνειδος για τη δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα».

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας, «η Νέα Αριστερά άμεσα δήλωσε ότι στηρίζει την ενωτική πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση. Και πως θα μπορούσε να μην το κάνει αφού η πρόταση για δυσπιστία προς την κυβέρνηση και η ανάγκη μετώπου της δημοκρατικής αντιπολίτευσης είναι πρόταση της Νέας Αριστεράς από τις 6 Μαρτίου;».

«Απαντάμε στην ανάγκη της κοινωνίας για αγωνιστική, μαχητική αντιπολίτευση»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, «μπορεί τότε η πρόταση μας να απορρίφθηκε για μικροκομματικούς λόγους από τα αλλά κόμματα, αλλά εμείς προφανώς δεν επιλέγουμε αυτό τον δρόμο. Απαντάμε στην ανάγκη της κοινωνίας για αγωνιστική, μαχητική αντιπολίτευση».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη στάση του, όπως και του «εξοδούχου προέδρου του», όπως τον χαρακτηρίζουν, οι πηγές της Νέας Αριστεράς εκτιμούν ότι «επιβεβαιώνεται ότι η σοβαρότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό που λείπει από την αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα. Χρειάστηκε επεξηγηματικό tweet από την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για να ερμηνευτεί η υπερφίαλη και αμήχανη δήλωση του κ. Κασσελάκη και ενώ εντωμεταξύ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ειρωνεύονταν την πρόταση μομφής στα κοινωνικά δίκτυα. Και αυτό τη στιγμή που η κ. Κεχαγιά είχε απορρίψει την πρόταση της Νέας Αριστεράς για πρόταση δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου ως ενισχυτική προς την κυβέρνηση. Ο κόσμος της Αριστεράς αξίζει μια καλύτερη αντιπολίτευση».

Καταληκτικά οι πηγές της Νέας Αριστεράς τονίζουν ότι «η χώρα θα βρει τη χαμένη της αξιοπρέπεια και η δημοκρατία θα ανασάνει. Δεν αρκεί όμως μια πρόταση δυσπιστίας» και καλούν την κοινωνία «σε ξεσηκωμό απέναντι στην κυβέρνηση της συγκάλυψης και του ψεύδους, της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπετειακή εκδήλωση για τα 120 χρόνια λειτουργίας της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ»
Επόμενο άρθροBig business στις «πράσινες» κατοικίες – Οι πρωταγωνιστές