«Βγήκε μεγάλο κομμάτι από την πλάτη μου. Ήταν σχετικά πιο μεγάλο από ελιά και είχε κάποια έξτρα σχηματάκια γύρω» ανέφερε η Μαριαγάπη Ξυπολιά.

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά μίλησε στο Happy Day και στην Χριστιάνα Κοχλατζή για την αφαίρεση της ελιάς που έκανε στην πλάτη και η οποία πήγαινε για να γίνει μελάνωμα.

«Πριν έναν χρόνο έκανα μια απλή επίσκεψη στον δερματολόγο μου για την ακμή μου. Του είπα ότι μιας και είμαι εδώ να κάνουμε και ένα τσεκ στις ελιές που έχω. Όταν είδε την πλάτη μου, έκανε μια έκφραση και τρόμαξα λιγάκι. Μου είπε ότι αυτό που έχω πρέπει να βγει χθες. Πανικοβλήθηκα λίγο γιατί λέω τώρα τι συμβαίνει. Έκανα και δεύτερη εξέταση σε ένα ειδικό νοσοκομείο. Μου είπαν το ίδιο ότι είναι πολύ ύποπτο και πρέπει να το αφαιρέσω. Ο σπίλος μου ήταν σαν μια ελίτσα που δεν ήταν ομοιόμορφη και είχε μεγάλη ρίζα.

Βγήκε μεγάλο κομμάτι από την πλάτη μου. Ήταν σχετικά πιο μεγάλο από ελιά και είχε κάποια έξτρα σχηματάκια γύρω. Δεν ήταν ομοιόμορφη και έμαθα από τον δερματολόγο μου ότι αυτό είναι το νούμερο 1 σημάδι ότι μάλλον δεν είναι ελιά και πάει για μελάνωμα.

Έναν μήνα μετά μου είπαν ότι αν το είχαμε αφήσει, θα είχε γίνει μελάνωμα και θα τρέχαμε για θεραπείες. Το θετικό ήταν ότι το προλάβαμε στο τσακ. Ένα μήνα μετά κατάλαβα την βαρύτητα που είχε» περιγράφει η Μαριαγάπη Ξυπολιά.

  

«Η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο για τα μελανώματα. Παίζει ρόλο αν προστατεύουμε το δέρμα μας με αντηλιακό και τι τύπο δέρματος έχουμε. Μπορεί να κάνει μετάσταση σε άλλα σημεία του οργανισμού σου και να γίνει καρκίνο.

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τον οργανισμό μας και να κάνουμε εξετάσεις. Είναι πολύ σημαντική η πρόληψη» πρόσθεσε η Μαριαγάπη Ξυπολιά.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιστημονική εκδήλωση για την αέρια ρύπανση στον Βόλο
Επόμενο άρθροΈρευνα: Βακτήρια του εντέρου μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου