Οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής υποδέχονται ήδη μαζικά τους επισκέπτες καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν τις βουτιές αναγκαίες. Η ακρίβεια όμως αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα με πολλές οικογένειες να αναζητούν ελεύθερες παραλίες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος ζωής.

Η ανοδική πορεία της θερμοκρασίας ακολουθεί και το κόστος για ένα μπάνιο στη θάλασσα, αφού, όπως φαίνεται, μία βουτιά στην Αττική αποδεικνύεται ακριβή υπόθεση.

Ο τιμοκατάλογος της ξαπλώστρας

Σύμφωνα με το MEGA, στις παραλίες του Αλίμου τις καθημερινές το σετ της ξαπλώστρας κοστίζει 17 ευρώ, με είσοδο 8 ευρώ το άτομο, ενώ το Σαββατοκύριακο η τιμή της ξαπλώστρας ανέρχεται στα 22 ευρώ με είσοδο 10 ευρώ το άτομο.

Στο Πόρτο Ράφτη τις καθημερινές το σετ ξεκινάει από 10 ευρώ με είσοδο 5 ευρώ το άτομο και το Σαββατοκύριακο η τιμή του σετ ανέρχεται στα 15 ευρώ με είσοδο 7 ευρώ το άτομο.

Από 13 μέχρι 16€ το κοκτέιλ, 7,5 μέχρι 10€ η μπύρα

Όπως λένε οι λουόμενοι, ένα μπάνιο στην παραλία για μία τριμελή οικογένεια αγγίζει περίπου τα 60€, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να επιλέγουν πετσέτα στην άμμο.

Ενώ αν κάποιος θέλει να μείνει στην παραλία και να απολαύσει το ποτό του δίπλα στο κύμα, η απόλαυση αυτή θα του κοστίσει επίσης ακριβά, αφού η τιμή για ένα κοκτέιλ κυμαίνεται από 13 μέχρι 16€, ενώ για μία μπύρα θα κληθεί να πληρώσει από 7,5 μέχρι 10€.

Μονόδρομος οι ελεύθερες παραλίες

Με τη θερμοκρασία να χτυπάει «κόκκινο» από τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού και τη θάλασσα να είναι μονόδρομος, οι ελεύθερες παραλίες, όπως φαίνεται είναι η μόνη λύση για πολλές οικογένειες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρώτη η Γερμανία, 1-1 με την Ελβετία
Επόμενο άρθροΙπτάμενες κατσαρίδες: Οι «περιπλανώμενες Αμερικάνες» σπέρνουν τον τρόμο στη Λάρισα