«Δεν σας αναγκάζουμε να έρθετε σε καμία από τις συναυλίες μας, είναι δική σας επιλογή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπράιαν Μόλκο, ο κεντρικός τραγουδιστής των Placebo.

Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να απαντήσει στα αρνητικά σχόλια που δέχθηκαν οι Placebo για τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν στη συναυλία που έδωσαν στις 30 Ιουνίου στο Φεστιβάλ OpenAir St. Gallen, στην Ελβετία.

Η αρχή του κακού ξεκίνησε όταν το σύστημα κιθάρας σταμάτησε να λειτουργεί εντελώς και αναγκάστηκαν να σταματήσουν το πρόγραμμα νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί.

Οι Placebo από τότε δέχονται αρνητικά σχόλια, με τους θαυμαστές τους να βρίσκονται σε «εμφύλιο» πόλεμο. Οι μισοί να τους υποστηρίζουν και οι άλλοι μισοί να τους γιουχάρουν.

Ο Μπράιαν Μόλκο εξήγησε ότι το συγκρότημα αποφάσισε να μην αποχωρήσει από τη σκηνή και να παρουσιάσει ό,τι μπορούσε με τον Στέφαν Όλσνταλ στο μπάσο, ενημερώνοντας το κοινό για όσα είχαν συμβεί.

«Παρατηρήσαμε πολλές συζητήσεις, λογομαχίες, κατηγορίες και αψιμαχίες μεταξύ των θαυμαστών μας σε σχέση με τη συναυλία μας στο Φεστιβάλ St Gallen. Έχουμε επίσης δεχτεί πολλές προσβολές. Θα θέλαμε λοιπόν να αποσαφηνίσουμε τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συναυλίας μας στο Φεστιβάλ, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Μπράιαν Μόλκο και συνέχισε:

«Αμέσως μετά την έναρξη ο Στέφαν Όλσνταλ άρχισε να έχει τεχνικά προβλήματα μέχρι που τελικά το σύστημα κιθάρας σταμάτησε να λειτουργεί εντελώς. Έτσι δεν μπορούσε να παίξει για πολύ κανένα τραγούδι. Καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος από τους παγκόσμιας φήμης τεχνικούς μας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι Placebo δεν χρησιμοποιούν ηχογραφήσεις στη σκηνή. Όλα είναι 100% ζωντανά. Φαίνεται προφανές ότι αυτό εξακολουθεί να είναι ανεπαρκές για ορισμένα απαιτητικά άτομα που νομίζουν ότι είναι ανώτερα. Τα τεχνικά ζητήματα και οι συναυλίες που λήγουν νωρίτερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωντανής παράστασης», συμπληρώνει.

«Αν η ιδέα αυτής της αναπόφευκτης κατάστασης συνεχίζει να σας εξοργίζει, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε συγκροτήματα, τα οποία ηχογραφούν το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής που παρουσιάζεται στη σκηνή. Σας προτείνουμε επίσης να αποκτήσετε μια αντικειμενική αντίληψη και να προσπαθήσετε να δείτε αυτήν την κατάσταση από μια οπτική γωνία που δεν είναι δική σας – εάν είστε καθόλου ικανοί. Αυτός είναι ένας ευγενικός τρόπος να πούμε – αποκτήστε ζωή.

Δεν σας αναγκάζουμε να έρθετε σε καμία από τις συναυλίες μας – είναι δική σας επιλογή. Μη διστάσετε να κάνετε αυτήν την επιλογή στο μέλλον και σταματήστε να προσβάλλετε τους πιστούς θαυμαστές μας στον εικονικό κόσμο».Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑλ. Μεϊκόπουλος: «Δεν εφησυχάζουμε μέχρι την τελική απόρριψη του LNG στον Παγασητικό»
Επόμενο άρθροΒόλος: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις Αλυκές – Κλειστή η Λεωφόρος Αθηνών