Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τη δολοφονία του του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό, καθώς υπάρχουν στοιχεία που «καίνε» τον 44χρονο φερόμενο ως δράστη της εκτέλεσης.

«Ο άνθρωπος αυτός προσήχθη την στιγμή που ετοιμαζόταν να απομακρυνθεί, ίσως, από την Αττική και να εξαφανίσει τα τελευταία ίχνη που θα μας δώσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία για να ενισχύσουμε την κατηγορία» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA .

Τα τηλέφωνα και οι κάρτες ίσως να δείξουν στην Αστυνομία τον ηθικό αυτουργό

«Υπάρχει η δική του μηχανή με την οποία κινήθηκε στη συνέχεια, η οποία βρίσκεται στα εγκληματολογικά. Το σκούτερ το οποίο φέρεται ότι χρησιμοποίησε για τη δολοφονία δεν έχει βρεθεί ακόμα, όμως θα ήταν πολύ δύσκολη η εξιχνίαση αν χάνονταν και τα τελευταία στοιχεία που καταφέραμε και βρήκαμε την στιγμή που προσήχθη αυτός ο άνθρωπος. Είναι πολύ σημαντικά για εμάς», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου:

«Οι αστυνομικοί βρίσκονταν στην περιοχή από την οποία προσήχθη ο άνθρωπος, αναζητώντας και άλλες πληροφορίες για την κίνηση του δράστη την ημέρα της ανθρωποκτονίας, έχοντας στο μυαλό τους το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος, όμως δεν γνώριζαν ότι θα βρεθούν μπροστά στον άνθρωπο αυτόν την στιγμή που θα μπορούσε ίσως να διαφύγει και να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία. (…)

Ο άνθρωπος αυτός, παρόλο που γνωρίζουν το παρελθόν του στην Ασφάλεια γιατί έχουν ξανασχοληθεί, δεν γνωρίζουν πώς κατάφερε και αποφυλακίστηκε και με τι όρους βρίσκεται έξω. Αναζητούμε να δούμε πώς βρισκόταν εκτός φυλακής. Ένα διάστημα είχε φυλακιστεί και σε αγροτικές φυλακές αλλά δεν γνωρίζω αν στη συνέχεια υπήρξε και άλλο δικαστήριο και απόφαση που να τον αθωώνει ίσως για κάποιες πράξεις ή να του δίνει τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί».

«Υπάρχουν δυνατά στοιχεία που δείχνουν τον άνθρωπο αυτό ως τον δράστη της εκτέλεσης»

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ:

«Το περιβάλλον του δε βοήθησε ιδιαίτερα την έρευνα του Ανθρωποκτονιών, όμως υπάρχουν στοιχεία. Υπάρχουν άλλα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη, μέχρι στιγμής. Την Πέμπτη πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή. Υπάρχουν πολύ δυνατά στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως τον δράστη της εκτέλεσης».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όντως και τα κινητά που βρέθηκαν και τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάζει η Ασφάλεια θα βοηθήσουν, γιατί σε ένα τέτοιο έγκλημα που θεωρούμε ότι ο φυσικός αυτουργός δεν ήταν και ο ηθικός, πρέπει να βρούμε και τον ηθικό αυτουργό. Συνεχίζεται η έρευνα του Ανθρωποκτονιών. Δεν ελέγχουμε παράνομες δραστηριότητες του θύματος, ελέγχουμε τι από την προσωπική ή επαγγελματική του ζωή μπορεί να ενόχλησε κάποιον και να οδήγησε στη δολοφονία του. Ακόμα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για αυτό», καταλήγει.

Από την πλευρά του ο ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας επίσης στο MEGA, ανέφερε ότι το Ανθρωποκτονιών έκανε πολύ καλή δουλειά.

«Είδαν ότι ο συγκεκριμένος, ο οποίος φαινόταν ότι το προηγούμενο 24ωρο πριν την εκτέλεση κατόπτευε τον χώρο, να πηγαίνει σε ένα συγγενικό σπίτι, να κατεβαίνει στο υπόγειο, να αφήνει το σκούτερ, να παίρνει τη μηχανή του και να πηγαίνει στο σπίτι του και την επόμενη ημέρα το ανάποδο. Κοίταξαν τις κάμερες και είδαν πού πήγε αυτός ο άνθρωπος. Από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Φαίνεται ένα μικρό αυτοκίνητο που μπαίνει στο πάρκινγκ και κατόπιν βγαίνει κάποιος με το σκούτερ για να το εξαφανίσει. Δε φαίνεται κάποιο βανάκι, φαίνεται ένα μικρό άσπρο αυτοκίνητο που μπαίνει μέσα στο πάρκινγκ, αφού έγινε η δολοφονία. Δεν μπορούν να δουν ξεκάθαρα ποιοι είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Κατόπιν, ένας από αυτούς παίρνει το σκούτερ και φεύγει.

Τα στοιχεία που τον «καίνε»

Δεν βρέθηκαν μόνο τα στοιχεία από τις κάμερες. Βρέθηκε μια ζώνη με θήκη όπλων η οποία είχε ίχνη πυρίτιδας, βρέθηκε σε ένα σημείο στο σπίτι του μια ψευδοροφή μέσα στην οποία είχε 2 κινητά τηλέφωνα, κάποιες κάρτες SIM και ένα GPS. Τα τηλέφωνα και οι κάρτες ίσως να δείξουν στην Αστυνομία τον ηθικό αυτουργό αλλά και να αποκαλύψουν άλλες παράνομες ενέργειες με τις οποίες ασχολούνταν ο συγκεκριμένος».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 44χρονος, γνώριμος των Αρχών, είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές που κρατούνταν.

«Ήταν σε μια φυλακή ‘ξενοδοχείο’, την οποία χρησιμοποιούσε για να κοιμάται και να τρώει. Έβγαινε το βράδυ, πήγαινε έκανε ληστείες, λένε, και ξαναγύριζε. Δεν του έδιναν άδεια, προφανώς του έδιναν το κλειδί. Τώρα είχε αποφυλακιστεί ενώ είχε δολοφονήσει, ενώ είχε κάνει ληστείες. (…) Τον συγκεκριμένο, οι φυλακές στην Τίρυνθα τον είχαν βάλει σε ημερίδα ομιλητή για να ενημερώσει για θέματα εγκλεισμού» συμπληρώνει ο κ. Καλλιακμάνης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπογράφει για δύο χρόνια στον Ατρόμητο ο Κίνι
Επόμενο άρθροΘερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου – Όλα όσα πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής