Έφυγε από τη ζωή σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου ο Νίκος Ζήγρας σε ηλικία 87 ετών. Ο εκλιπών ήταν ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Την είδηση έκανε γνωστή ο δικηγόρος του, Στέλιος Γκαρίπης, όπου σε ανάρτηση στο Facebook τόνισε πως «ο Νίκος Ζήγρας (5.10.1937 – 9.7.2024), ο εξάδελφος του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, έκλεισε τα μάτια του για τελευταία φορά πριν λίγη ώρα, σε ηλικία 87 ετών. Από κύριος κατηγορούμενος σε 57 κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος από δωροδοκίες για τις οποίες δήλωσε ένοχος, βρέθηκε μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, βοηθώντας τις δικαστικές αρχές στην Ελλάδα, την Αυστρία, την Ελβετία και τη Γερμανία να θεμελιώσουν κατηγορίες κατά εκατοντάδων υπουργών, πολιτικών, τραπεζικών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων σε όλο τον κόσμο. Οι υποθέσεις, των οποίων βοήθησε να ξετυλίξει το νήμα, μνημονεύονται σε ακαδημαϊκά εγχειρίδια τραπεζικού δικαίου και οικονομικού εγκλήματος στην Ελβετία».

Η ανάρτησή του:

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2022 ο Νίκος Ζήγρας είχε καταδικαστεί για την υπόθεση του «χρυσού ασφαλιστηρίου συμβολαίου» της Ελβετίας, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων (481.000 ευρώ).

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη νοτιοδυτική Μαγνησία
Επόμενο άρθροΟ καιρός στον Βόλο