Νέα δυσάρεστη μόδα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή για τους καταναλωτές των σούπερ μάρκετς καθώς βάζουν «χαράτσι» στις αγορές.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετς έχουν ξεκινήσει να επιβάλουν χρεώσεις στις παραγγελίες κατ’οίκον ανάλογα με το λογαριασμό που κάνει ο κάθε πελάτης.

Ωστόσο, στις μεγάλες αγορές, στην πλειοψηφία άνω των 90 ευρώ, δεν υπάρχει κάποια χρέωση.

Να σημειωθεί πως αρκετοί καταναλωτές προτιμούν πλέον αυτόν τον τρόπο αγορών καθώς δεν υπάρχει χρόνος μέσα στην καθημερινότητα για ψώνια.

Τέλος, παραμένει η λειτουργία click and collect σε αρκετές αλυσίδες, δηλαδή στέλνοντας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας την παραγγελία, η οποία τον περιμένει στο σούπερ μάρκετ και απλά ο πελάτης πηγαίνει στο φυσικό κατάστημα και παραλαμβάνει.

Πότε ξεκινά το μηνιαίο χαράτσι στις καταθέσεις μας στις τράπεζες

Και όλα αυτά ενώ και οι τράπεζες ετοιμάζονται να επιβάλουν πάγιο για την τήρηση των λογαριασμών από φυσικά πρόσωπα για να κάνουν πληρωμές, μεταφορές και να έχουν κάρτα.

Η επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50-0,60 ευρώ τον μήνα θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.

Αντίθετα, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.

Σχόλιο γράφοντος: Είναι γεγονός ότι μπορείς να αποφύγεις τη χρέωση από τα σούπερ μάρκετς επιλέγοντας να μην έρχονται τα ψώνια στο σπίτι, αλλά, βρε αθεόφοβοι, τι θα γίνει με τις τράπεζες;; Πότε θα σταματήσει αυτή η ληστρική αντίληψη;; Νέο χαράτσι στα ένα σωρό χαράτσια προμηθειών;; Σε κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις γιατί έτσι μας έχουν οδηγήσει, δηλαδή να πληρώνουμε με κάρτα, από την οποία επίσης οι τράπεζες παίρνουν προμήθεια από τα καταστήματα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

Πηγή: diaforetiko

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΝέο καμπανάκι Κικίλια για τις φωτιές: Η κοινή προσπάθεια στην πρώτη γραμμή μας ενώνει
Επόμενο άρθροΗ Ομοσπονδία της Κροατίας για τον άγριο καβγά Ζούμπατς-Σάριτς: «Οι παίκτες μας δέχτηκαν πρώτοι επίθεση»