Ο κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά στις περιοχές Αττική, Κύθηρα, Αργολίδα, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Λακωνία, Λέσβο, Χίο και Ψάρα θα είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4) την Τρίτη (9/7).

Αυτό προβλέπεται σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Φωτιά: Προειδοποίηση Κικίλια

Μάλιστα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στα social media, προειδοποίησε ότι οι επόμενες ημέρες «θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών».Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓκάλης: «Η Επίσημη Αγαπημένη συνεχίζει να ενθουσιάζει και να εμπνέει τους Έλληνες»
Επόμενο άρθροΆγριο ξύλο με Ζούμπατς και Σάριτς στο κλαμπ Bolivar της παραλιακής