Την Τρίτη 9η Ιουλίου 2024, στο χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου (Λαχανά 5 και Λήμνου Παλαιά Βόλου), πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ στελεχών του και αντιστοίχων του Ιδρύματος “Σουρλίγκειο Καναλίων” της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η συνάντηση ήταν ωριαίας διάρκειας και πραγματοποιήθηκε σε εξαίρετο κλίμα επικοινωνίας. Ο χαρακτήρας αυτής ήταν ενημερωτικός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της προοπτικής συνεργασίας.

Τα στελέχη του Job Center κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια) και η κα Μπεφάνη Ιωάννα (Οικονομολόγος) παρουσίασαν τους ρόλους τους και το πλαίσιο λειτουργίας της Δομής από το 2022 έως σήμερα, δίνοντας έμφαση στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας ανέργων ωφελούμενων μέσω της δικτύωσης με Φορείς παρόχου απασχόλησης και εν δυνάμει εργοδότες. Στον αντίποδα, ο κος Ιωάννης Μόσχος που ως Διευθυντής εκπροσώπησε το Σουρλίγκειο ίδρυμα Καναλίων περιέγραψε την ιστορική αναδρομή, το πλαίσιο λειτουργίας του Γηροκομείου από το 1988 έως το σήμερα και μαζί με την Υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Γραμματή-Ειρήνη (Τίνα) Βλαχονάτσιου (Κοινωνική Λειτουργός) στάθηκαν στη σημασία της συνεργασίας των δομών και στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Γηροκομείου με εστίαση αρχικά στη νοσηλευτική φροντίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επιστημονικό προσωπικό και η Διοίκηση του Γηροκομείου Καναλίων επιδιώκουν την προώθηση της κοινωνικής επαφής των φιλοξενούμενων τόσο μεταξύ τους, όσο και με το προσωπικό, με τα οικεία τους πρόσωπα και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Συνακόλουθα, μέσω της συνεχόμενης παρακίνησης και παρότρυνσης το προσωπικό στοχεύει στην αλληλεπίδραση με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης, συμφωνήθηκαν τα εξής:

–  Προώθηση βιογραφικών σημειωμάτων στο Σουρλίγκειο ίδρυμα (κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού)

– Ενδεχόμενες παραπομπές οικείων προσώπων που διαμένουν στην περιοχή παρέμβασης και αναζητούν ενεργά εργασία.

– Καλλιέργεια μελλοντικής συνεργασίας και άμεση ενημέρωση για ανοιχτές θέσεις εργασίας & γνωστοποίησησ αυτών στους ωφελούμενους της Δομής.

Τέλος, δόθηκε γενικό ενημερωτικό υλικό του Job Center αλλά και συσκευασμένα τρόφιμα για την κάλυψη αναγκών των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για το Job Center, ανατρέξτε:

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Για περισσότερες λεπτομέρειες για το Σουρλίγκειο ίδρυμα, ανατρέξτε:

Το Σουρλίγκειο Ίδρυμα | Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος (imd.gr)

Προηγούμενο άρθροΕπετειακή εκδήλωση στο ΕΚΠΑ για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με ομιλητή τον Νίκο Χριστοδουλίδη
Επόμενο άρθροΑνδρουλάκης: Συλλογικές συμβάσεις και έλεγχοι για να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των εργαζομένων