Σφοδρή πολιτική σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ του νυν δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και του προκατόχου του, Κώστα Μπακογιάννη, με αφορμή την πρόταση Μπακογιάννη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, να μεταβιβάσει ο κ. Δούκας τις αρμοδιότητές του σε αντιδήμαρχο για όσο διάστημα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου και υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Έχετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον κ. Μπακογιάννη που αρθρογραφείτε. Λέω λοιπόν ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να αρθρογραφήσετε για την Αθήνα», είπε αρχικά ο Χάρης Δούκας.

Δούκας: Μην μας κουνάτε το δάχτυλο

«Εμείς δεν κάνουμε ‘περιπάτους’ με τα γνωστά αποτελέσματα κ. Μπακογιάννη, είμαστε καθημερινά έξω και λύνουμε τα προβλήματα. Στα σχολεία που τα είχατε αφήσει στη μοίρα τους κι εμείς τα ανακαινίζουμε, στις παιδικές χαρές που εγκαινιάζατε χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας, στους δρόμους για την καθαριότητα. Μην μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων,

Και προσέθεσε: «Εγώ συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες όπως οφείλω και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω. Είμαι εδώ κάθε μέρα, παλεύω για τον δήμο και όλες τις προσπάθειες τις κάνουμε με πάθος. Και οφείλουμε όλοι να αναμετριόμαστε με την ευθύνη για όσα λέμε».

Μπακογιάννης: Πριν ή αφού αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό να ανησυχήσουμε;

«Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε», ανταπάντησε με τη σειρά του ο Κώστας Μπακογιάννης, επιμένοντας ότι η προεκλογική εκστρατεία Δούκα για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, που θα γίνουν τον Οκτώβριο, θα έχει αρνητικές συνέπειες για τον Δήμο και την πόλη.

«Αν στα αλήθεια ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, την καταλαβαίνουν ήδη, δυστυχώς, οι Αθηναίοι», ανέφερε.

«Κι επειδή προφανώς η αλαζονεία δεν επιτρέπει στον κύριο Δούκα να αναγνωρίσει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωσή μας να ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας, ας μας πει πότε μας επιτρέπει να ανησυχήσουμε; Πριν ή αφού αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΖακ Κωστόπουλος: Οργή και δάκρυα μετά την απόφαση – Κύμα συμπαράστασης και αντιδράσεις
Επόμενο άρθρο«Δεν μπορώ να συγκριθώ με την Κάτια Ταραμπανκό στην υποκριτική»