Ο κ. Σαμαράς υπέβαλε στις 27 Ιουνίου 2024, ενώπιον του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, σχετική αίτηση, σύμφωνα το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ, για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στην υπόθεση Novartis.

Με την αίτησή του, ο κ. Σαμαράς ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των παραπάνω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση της εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Και συμπληρωματικό υπόμνημα

Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης, υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αναφορές στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους.

«Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως ‘προστατευομένων’ ήταν εκτός νόμου εξ’ υπαρχής», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Α.Σαμαράς υπέβαλε στις 27.06.2024 ενώπιον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στην υπόθεση NOVARTIS.

Με την αίτησή του ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση τής εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.

Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως «προστατευομένων» ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ – Πώς θα εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό
Επόμενο άρθροΑνασφάλιστα οχήματα: Το Σεπτέμβριο θα «τρέξουν» οι πρώτες διασταυρώσεις