Εγκαινιάστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Ιουλίου, οι Σταθμοί Ασφαλούς Στάθμευσης Φορτηγών στο Αερινό Μαγνησίας και στην Αταλάντη Φθιώτιδας, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου.

Οι χώροι στάθμευσης διαθέτουν, χώρους ανάπαυσης κι αποδυτήρια για τους οδηγούς, δωρεάν WiFi και χρήση τηλεόρασης, εύκολη πρόσβαση σε εστίαση και πρατήρια καυσίμων κι εγκαταστάσεις ασφαλείας, με συστήματα 24ωρης παρακολούθησης.

Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» κατασκεύασε δύο χώρους στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο Αερινό, με 36 θέσεις στάθμευσης φορτηγών και στον εξωτερικό χώρο επιπλέον 20 θέσεις στάθμευσης ΙΧ και δύο λεωφορείων ανά κατεύθυνση. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 3,7 εκ. ευρώ. Τα 2,6 εκατ. ευρώ καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 1,1 εκατ. ευρώ από την Εταιρεία.
Η χρήση των παροχών στους σταθμούς γίνεται με έκδοση εισιτηρίου από αυτόματο μηχάνημα, ή μέσω κράτησης από την ειδική πλατφόρμα, E-Service Platform.

 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε:

”Οι σταθμοί αυτοί αντιμετωπίζουν ένα ουσιώδες πρόβλημα: την έλλειψη ασφαλών και προστατευόμενων χώρων στάθμευσης φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα.

Συνεπώς, με τη λειτουργία τους, παρέχεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες οδηγούς να κάνουν το προβλεπόμενο διάλειμμά τους σε χώρους που διαθέτουν αξιοπρεπείς υποδομές ανάπαυσης, αλλά και σύγχρονες υπηρεσίες που συμβάλλουν στη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Πρόκειται για μια επένδυση, η οποία αναβαθμίζει τον οδικό χάρτη της χώρας”.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος είπε:

”Σήμερα εγκαινιάζουμε δύο έργα τα οποία αποδεικνύουν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί με συνέπεια και συνέχεια δράσεις για την αναβάθμιση των συγκοινωνιακών υποδομών και τη βελτίωση της ασφάλειας των οδικών μετακινήσεων, οι οποίες σχεδιάστηκαν από την πρώτη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019.

Η δημιουργία των χώρων στάθμευσης βαρέων οχημάτων, που παραδίδουμε σήμερα στο Αερινό και στην Αταλάντη ξεκίνησε το 2020. Η χρηματοδότηση του έργου έγινε κατά κύριο λόγο με κονδύλια από την Ευρωπα’ι’κή Ενωση”.

Ποιες είναι οι τιμές:

Διάρκεια                 Κόστος
0-30 λεπτά             Δωρεάν
30-60  λεπτά            3 €
1-2   ώρες                6 €
2-3   ώρες                9 €
3-4   ώρες              12 €
4 -12  ώρες            14 €
12-24   ώρες          24 €
24-48    ώρες         40 €

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ: Άνοιξε ο δρόμος για Κεντζιόρα
Επόμενο άρθροΠοιος ήταν ο χειρότερος γ.γ. του NATO για την Ελλάδα – «Φτάσαμε στο σημείο να τον παρακαλάμε!»