Συνεχίζεται αδιάκοπα από χθες η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε επί της Λεωφόρου Καραμανλή στον δήμο Αχαρνών Αττικής, η οποία σήμερα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Η φωτιά ξέσπασε αργά τη νύχτα της Τρίτης σε οικοπεδικούς χώρους ανάμεσα σε εργοστάσια, σε χαμηλή βλάστηση, και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις καίγοντας δύο εργοστάσια, ένα με ξύλα και ένα με πλαστικά, ενώ επεκτάθηκε και στο ρέμα της Χελιδονούς.

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί και τρίτο εργοστάσιο,  χαρτικών, όπου η φωτιά έχει περάσει στο εσωτερικό του.

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη και συνεχίζουν να επιχειρούν προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις ενεργές εστίες. Πλέον στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων και 24 οχήματα. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η κατάσβεση της φωτιάς αναμένεται να κρατήσει αρκετές ώρες μιας και τα εργοστάσια έχουν εύφλεκτα υλικά.

Εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο τελική αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση

Ο Δήμος Διονύσου ανέβασε φωτογραφία στο Facebook από drone που δείχνει το μέγεθος του πύρινου μετώπου

Δύο μηνύματα 112

Δυο μηνύματα εστάλησαν από το 112 στους πολίτες. Στο πρώτο μήνυμα οι κάτοικοι των κοντινών περιοχών καλούνταν να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Το δεύτερο μήνυμα καλούσε όσους βρίσκονταν  κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού. Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Πυρκαγιά σε εξέλιξη. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι λόγω της φωτιάς εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας έως το ύψος της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή.

Επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές

Η φωτιά πήρε διαστάσεις καίγοντας δύο εργοστάσια

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜάτι: Διεκόπη για τις 16 Ιουλίου η δίκη
Επόμενο άρθροΑπόστολος Γκλέτσος: Ο Κασσελάκης έγινε δεξιό παιδί