Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «ρεσιτάλ ΝΑΤΟϊκής πλειοδοσίας», σχολιάζει το ΚΚΕ, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να σταματήσει κάθε στήριξη στο καθεστώς Ζελένσκι, αλλά και να δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να στείλει F-16 στην Ουκρανία.

«Την ώρα που το ΝΑΤΟ, σύμφωνα και με τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αποφασίζει την αποστολή F-16 στην Ουκρανία, οδηγώντας την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου με τη Ρωσία σε απρόβλεπτες διαστάσεις, ο κ. Μητσοτάκης, σε ρόλο ΝΑΤΟϊκού πρωτοπαλίκαρου, πλειοδοτεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς, όπως και στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες που ο ελληνικός λαός χρυσοπληρώνει με δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο», αναφέρει ο Περισσός στην ανακοίνωσή του.

Και καλεί τον πρωθυπουργό να σταματήσει «εδώ και τώρα κάθε στήριξη στο καθεστώς Ζελένσκι με οπλικά συστήματα, που υποτίθεται ότι αγοράστηκαν για την άμυνα της χώρας, και η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να στείλει F-16 στην Ουκρανία».

Τι είπε ο Μητσοτάκης για την Ουκρανία

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, σε μια εποχή που μαίνεται ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης. Συναντιόμαστε σε μια εποχή που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο απρόκλητης επιθετικότητας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Και τόνισε πως «είναι η στιγμή που η Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά περίπλοκων παγκόσμιων προκλήσεων. Είναι, επίσης, η στιγμή που πρέπει να επαναβεβαιώσουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας να διαθέτουμε τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ μας για αμυντικές δαπάνες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνο όσον αφορά στην επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά και για τον εξορθολογισμό των αμυντικών μας δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η Συμμαχία».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε πως οι χώρες του ΝΑΤΟ άρχισαν να παραδίδουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά της απέναντι στη Ρωσία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΚΠΑ: Μεγάλη εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με ομιλητή τον Νίκο Χριστοδουλίδη
Επόμενο άρθροΚατερίνα Στικούδη: «Με τον Βαγγέλη Σερίφη αναζωπυρώνουμε τη σχέση μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα»