Σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τη σύλληψη συνολικά δώδεκα υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας. Οι «12» φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα εκβιασμού καταστηματαρχών.

Με την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών και οι 12 εμπλεκόμενοι με υπογραφή Ν. Χαρδαλιά,τέθηκαν άμεσα σε αργία. Εννέα εξ αυτών, εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

Ξεκάθαρο το μήνυμα Χαρδαλιά:  «Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια»

Ο περιφερειάρχης  σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την πρώτη στιγμή ενημερωνόταν για την πορεία των ερευνών, συμβάλλοντας στην έκβασή τους. «Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της Περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος επιβλέπει προσωπικά όλες τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Κύκλωμα

Αλλαγές σε τρεις άξονες

Μετά την πρόσφατη «σκούπα» στη Διεύθυνση Μεταφορών, ο περιφερειάρχης στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Οι  επικείμενες αλλαγές δρομολογούνται  στους παρακάτω τρεις άξονες:

–      Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς

–      Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα

–      Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓαλλία: Ομοβροντίες χρεοκοπιών επιχειρήσεων | in.gr
Επόμενο άρθροEuro 2024: Ο Γιαμάλ έσπασε το ρεκόρ του Πελέ