Θέμα με τα σκιαγραφικά ανοίγει η η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία που ζητά με εξώδικη διαμαρτυρίας προς τον ΕΟΠΥΥ την ανάκληση της απόφασης για τη δωρεάν συνταγογράφησή τους.

Η απόφαση προβλέπει ότι ο ειδικευμένος ιατρός ειδικότητας ακτινολογίας υποχρεούται να συνταγογραφεί δωρεάν και άνευ αμοιβής το σκιαγραφικό φάρμακο.

Η ΕΑΕ χαρακτηρίζει την απόφαση «όλως αόριστη, αναιτιολόγητη, μη νόμιμη και, σε κάθε περίπτωση, παντελώς αυθαίρετη και αθεμελίωτη νομικά, ιατρικά και ηθικά».

Ουδεμία ιατρική πράξη προβλέπεται χωρίς αμοιβή και φορολογικά είναι ανέφικτο να εκτελείται δωρεάν, σύμφωνα με την ΕΑΕ

Στις αρχές Ιουλίου, η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό, Μάριο Θεμιστοκλέους, και την πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη. Επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, η συνταγογράφηση των σκιαγραφικών φαρμάκων συνιστά ιατρική πράξη.

Η  ΕΑΕ τονίζει ότι ουδεμία ιατρική πράξη προβλέπεται χωρίς αμοιβή και φορολογικά είναι ανέφικτο να εκτελείται δωρεάν συνταγογράφηση σκιαγραφικών φαρμάκων από ιατρούς ακτινολόγους.

«Αντισυνταγματική διάκριση σε βάρος των Ιατρών Ακτινολόγων»

«Πρόκειται για μία άστοχη και παράλογη απόφαση του ΕΟΠΥΥ, η οποία μάλιστα κάνει και μία αντισυνταγματική διάκριση σε βάρος των Ιατρών Ακτινολόγων, έναντι των Ιατρών άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι λαμβάνουν κανονικά αμοιβή για τη συνταγογράφηση φαρμάκων ή εξετάσεων. Γι’ αυτό ζητάμε από τον κύριο υπουργό Υγείας, την άμεση ανάκλησή της», εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΑΕ Αθανάσιος Χαλαζωνίτης.

Καταλήγει ότι «εφόσον δεν υπάρξει ανάκληση της απόφασης, η ΕΑΕ θα προβεί, ως έχουσα χρέος έναντι των μελών της, της ιατρικής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου, σε κάθε δικαστική και εξώδικη σύννομη ενέργεια για την προάσπιση της ειδικότητας της Ακτινολογίας, του δικαιώματος των ειδικευμένων ιατρών ακτινολόγων να αμείβονται για τις ιατρικές πράξεις που διενεργούν και του αγαθού της δημόσιας υγείας».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ συναυλία του χιπ χοπ γκρουπ Cypress Hill με την Συμφωνική Ορχήστρα Λονδίνου είναι γεγονός
Επόμενο άρθροΥπεγράφη η σύμβαση για την εκβάθυνση του λιμανιού στο Βόλο-Ακολουθεί η επιλογή του αναδόχου-Χάνεται το φετινό καλοκαίρι!!