Η Δημοτική επιτροπή θα εγκρίνει στη σημερινή συνεδρίασή του τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου στη διοργάνωση του 1ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τουρισμού στον Βόλο από 16-19 Σεπτεμβρίου και την εξειδίκευση πίστωσης. Ειδικότερα, το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο αναπτύσσει σειρά δράσεων ετησίως στο πλαίσιο της αποστολής του που είναι η διαρκής ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με την Γερμανία.

Μία από αυτές είναι η Επιτροπή Τουρισμού & Πολιτισμού που ως βασικό σκοπό έχει να προωθήσει περαιτέρω την διμερή τουριστική συνεργασία και την αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος από Γερμανία. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο αποφάσισε να καθιερώσει την διοργάνωση Ελληνο-Γερμανικού Φόρουμ Τουρισμού που θα πραγματοποιείται κάθε φορά σε διαφορετική περιοχή της χώρας και επέλεξε την Μαγνησία και τον Βόλο ως την κατάλληλη πόλη για την πραγματοποίηση του 1ου Φόρουμ το 2024.

Στόχος είναι αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές και οι ελκυστικοί προορισμοί της Μαγνησίας μέσα από παρουσιάσεις και παρεμβάσεις παραγόντων της περιοχής, να ενισχυθεί η εικόνα της περιοχής μετά τις καταστροφικές ζημιές από φυσικά φαινόμενα που υπέστη στο πρόσφατο παρελθόν και να προβληθεί η δυνατότητα του προορισμού να προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές θεματικές ενότητες, ενώ βασικό στοιχείο είναι ότι θα προσκληθούν 10-12 Γερμανοί tour operators, δημοσιογράφοι του τουρισμού και bloggers,με παροχή πλήρους φιλοξενίας με σκοπό να τους δοθεί η ευκαιρία να περιηγηθούν την ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσουν την ελκυστικότητα επιμέρους τοποθεσιών, να γευθούν την τοπική γαστρονομία καθώς και να έχουν επαφές και Β2Β συζητήσεις με τοπικές επιχειρήσεις. Η δράση αναμένεται να υλοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς Μουρεσίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Συμμετοχή στην Ελβετική Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Επίσης, η Δημοτική Επιτροπή θα εγκρίνει τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου σε Ελβετική Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Swiss International Holiday Exhibition 2024”, στο χρονικό διάστημα 1-3 Νοεμβρίου 2024. Η Ελβετική Διεθνή Έκθεση Τουρισμού / Swiss International Holiday Exhibition 2024, θα πραγματοποιηθεί στο Λουγκάνο Ελβετίας. είναι εξαιρετικά σημαντικό τουριστικό γεγονός στην Ελβετία και η φιλοσοφία του είναι να παρουσιάζει και να αναδείξει στο ευρύ κοινό όλες τις διαφορετικές πτυχές του τουρισμού με μεγάλη προσοχή στη μοναδικότητα που κάνει τους προορισμούς ξεχωριστούς. Με την συμμετοχή του στην έκθεση, ο προορισμός, προσεγγίζει ένα ευρύ κοινό αλλά και 100 περίπου επιλεγμένους επαγγελματίες του τουρισμού.

Επιπρόσθετα, η έκθεση Swiss International Holiday Exhibition συνδυάζεται με τον θεσμό βραβείων τουρισμού Swiss Tourism Awards. Με την συμμετοχή του στην έκθεση, ο Δήμος Βόλου θα συμμετέχει παράλληλα και στα Swiss Tourism Awards.

Ο θεσμός Swiss Tourism Awards είναι ένα διεθνές βραβείο αφιερωμένο στον τουρισμό, το οποίο απονέμεται σε επιλεγμένους προορισμούς από όλο τον κόσμο και υλοποιείται τα τελευταία 16 έτη.

Προηγούμενο άρθροΝοσοκομείο Βόλου: Δωρεά εξοπλισμού για διάγνωση ωχράς κηλίδας
Επόμενο άρθροΗμερίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον Βόλο με θέμα: «Διαχείριση παράκτιας ζώνης – διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία»