«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  θα είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός για την κοινωνία», τόνισε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον FM 100, ενώ πήρε θέση και στην συζήτηση που είναι σε εξέλιξη για την Κεντροαριστερά.

Αναφέρθηκε «στις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το 2019 και το 2023, για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, οι οποίες διαψεύστηκαν», σχολιάζοντας την έντονη κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή την επιβολή ΦΠΑ 24% στον καφέ.

Η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι «η καθημερινότητα είναι αβίωτη», λέγοντας ότι τα κρίσιμα είναι τα προβλήματα της κοινωνίας», γι’ αυτό, όπως είπε, «εμείς πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, για να μπορούμε να προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας».

«Πλούτος για τον ΣΥΡΙΖΑ οι διαφορετικές απόψεις με σκοπό τη σύνθεση»

Μιλώντας για το επικείμενο καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι αυτό πρέπει να έχει στο επίκεντρο «το πώς θα είμαστε ένα κόμμα που θα λειτουργεί πιο συντεταγμένα, πιο δημοκρατικά,  με τα όργανά του να παράγουν πολιτική, ώστε να υπηρετηθεί η μεγάλη αναγκαιότητα, της ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση» και υπογράμμισε ότι «την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ θα τη διαμορφώσουμε όλοι μαζί».

«Όχι μόνο μας ενδιαφέρουν οι προοδευτικές συνεργασίες αλλά, ως αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε την ευθύνη να είμαστε η πρωταγωνιστική, κινητήρια και  ηγέτιδα δύναμη για τη δημιουργία της προοδευτικής συμμαχίας»

Όπως είπε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι πλούτος οι διαφορετικές απόψεις και οι διαφορετικές προσεγγίσεις, με σκοπό τη σύνθεση, και έτσι μόνο μπορεί να συμβαίνει σε ένα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό κόμμα», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πολλές φορές απασχολούμε την ελληνική κοινωνία περισσότερο με τις εσωτερικές μας συζητήσεις και λιγότερο με τις εξωστρεφείς παρεμβάσεις μας, και αυτό θα πρέπει να αλλάξει», γιατί, όπως είπε, «είναι η πολιτική που παράγουμε για την κοινωνία, η οποία πρέπει να βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο και να συγκεντρώνει τη δημοσιότητα».

Στη συνέχεια, τονισε ότι, όπως αποφασίστηκε και στην Κ.Ε., «προχωράμε συντεταγμένα μπροστά, για μια μαχητική αξιωματική αντιπολίτευση στο πλευρό της κοινωνίας» και αναφέρθηκε στις «προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή για την ακρίβεια και το φορολογικό, αλλά και σε αυτές που ακολουθούν, την επόμενη περίοδο, για το στεγαστικό και για το χρέος».

«Οι προοδευτικές συνεργασίες πρώτα να δοκιμαστούν στη Βουλή»

Σχολιάζοντας το ζήτημα των συνεργασιών, η Ράνια Σβίγκου είπε πως «όχι μόνο μας ενδιαφέρουν οι προοδευτικές συνεργασίες, όχι μόνο τις θεωρούμε πολιτική και κοινωνική αναγκαιότητα αλλά, ως αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε την ευθύνη να είμαστε η πρωταγωνιστική, κινητήρια και  ηγέτιδα δύναμη για τη δημιουργία της προοδευτικής συμμαχίας».

Υπογράμμισε ότι οι διεργασίες «πρέπει να δοκιμαστούν πρώτα εκεί που τις αντιλαμβάνονται οι πολίτες, δηλαδή σε επίπεδο Βουλής, με συνεργασία και των δικών μας τομεαρχών, ώστε να υπάρχουν ενδεχομένως κοινές προτάσεις νόμου μαζί με τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα», συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν «και σε επίπεδο κοινωνίας, στην Αυτοδιοίκηση, στα Επιμελητήρια, στα συνδικάτα, στους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς».

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε Γαλλία και Ελλάδα»

Τέλος, αναφερόμενη στη συνεργασία των προοδευτικών κομμάτων στην Γαλλία και τη συγκρότηση του Νέου Λαϊκού Μετώπου, σχολίασε ότι «αυτό που συνέβη είναι πάρα πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν μπορούμε να κάνουμε εύκολους παραλληλισμούς μεταξύ δύο διαφορετικών χωρών με διαφορετικά εκλογικά συστήματα».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια «δαιμονοποίησης της γαλλικής Αριστεράς από τις κυρίαρχες δυνάμεις, την οποία προσπαθούν να παρουσιάσουν ως το άλλο άκρο της Λεπέν, όπως είδαμε να κάνει και ο Θάνος Πλεύρης» στη χώρα μας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦωτιά: Στις φλόγες δασική έκταση στο Σουφλί – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Στάνκογλου κάνει Zip Line πάνω από τη ζούγκλα και το διασκεδάζει – Το ταξίδι με τα παιδιά του στην Ταϊλάνδη