Σύμβαση για την υλοποίηση του κρίσιμου έργου ”αποκατάστασης λειτουργικών βαθών” στο λιμάνι του Βόλου μετά τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», υπέγραψαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης κι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κι Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει την ωρίμανση, τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και την παρακολούθηση εκτέλεσης της σύμβασης, για λογαριασμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σκοπός του έργου είναι να καταστεί το λιμάνι του Βόλου πλήρως λειτουργικό και να επανέλθει η δραστηριοποίησή του, ώστε ν’ αναδειχθεί εκ νέου ως μια πολύ σημαντική λιμενική υποδομή της χώρας.

 

Φορείς υλοποίησης για την εκτέλεση του έργου ορίζονται, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής / Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων και η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με Αναθέτουσα και Προϊσταμένη Αρχή τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών της ως άνω Γενικής Γραμματείας.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα διενεργηθεί η διαγωνιστική διαδικασία, ώστε να επιλεγεί ο Ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου.

Σχόλιο γράφοντος: Με άλλα λόγια, η εκβάθυνση του λιμανιού του Βόλου δεν θα γίνει για το φετινό καλοκαίρι. Αλλωστε εξακολουθούν να πέφτουν σ’ αυτό φερτά υλικά από την πλημμυρισμένη Κάρλα. Αρα ο πυθμένας εξακολουθεί να μεταβάλλεται………

Πηγή: Reporter.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΣκιαγραφικά: Εξώδικο από ακτινολόγους στον ΕΟΠΥΥ για τη δωρεάν συνταγογράφηση
Επόμενο άρθροΠΑΟΚ: Άνοιξε ο δρόμος για Κεντζιόρα