Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας μετά την καταγγελία γυναίκας ότι ο σύζυγός της τη βίαζε και χτυπούσε τα ανήλικα παιδιά του.

Όπως ανέφερε το  tvstar.gr, το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για ένα σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Φθάνοντας εκεί, βρήκαν τη σύζυγό του που κατήγγειλε τι συνέβαινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σπίτι τους.

Ο άνδρας βρισκόταν κλειδωμένος στο σπίτι και την επιχείρηση για την σύλληψή του συνέδραμαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που μπήκαν στο σπίτι και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του θα κληθεί να απολογηθεί για τις πράξεις του στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με το

Η σύζυγός του κατέθεσε πως την χτυπούσε και τη βίαζε, ενώ χτυπούσε και τα παιδιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί εντόπισαν και περίπου 150 γραμμάρια χασίς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία

Την περασμένη εβδομάδα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της  Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε -924- κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε -146- γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν -510- περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν -302- συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν -11- θύματα σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και -21- θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈρχεται λίστα με ονόματα από τον ΕΦΚΑ – Τελευταία προειδοποίηση για χιλιάδες μεγάλους οφειλέτες
Επόμενο άρθροOι τελετές ορκωμοσιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας