«Γιορτάζουμε την δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή στη Σύνοδο του NATO, στην Ουάσινγκτον.

«Συναντιόμαστε σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων», συνέχισε ενώ υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί».

«Είναι μία εποχή που η Νατοϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και είναι επίσης μία εποχή όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την δική μας δέσμευση ως προς την δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο η επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και ταυτόχρονα η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, ώστε να δυναμώσουμε περισσότερο την Νατοϊκή Συμμαχία. (…). Δε χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας: «Ενδυναμώνουμε τις αμυντικές μας ικανότητες, ενδυναμώνοντας το ΝΑΤΟ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το νέο ευρωπαϊκό κύκλο για να ενδυναμώσουμε την ευρωπαϊκή μας άμυνα γιατί είναι προς το δικός μας συμφέρον».

Ο πρωθυπουργός, ολοκλήρωσε τις σύντομες δηλώσεις του και ρωτήθηκε προσερχόμενος στη Σύνοδο για τις αμερικανικές εκλογές λέγοντας πως δεν θέλει να σχολιάσει ενώ πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα σεβαστεί την επιλογή του Αμερικανικού λαού ενώ υπενθύμισε ότι ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνησή του έχει συνεργαστεί και και με τους δύο Αμερικανούς προέδρους.

Τετ α τετ με Ερντογάν

Αργότερα και συγκεκριμένα στις 23.00 (ώρα Ελλάδος) ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου. 

Η συνάντηση στην Ουάσιγκτον θα είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μικρής διάρκειας καθώς Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα ενώ έχει ήδη κλειστεί το ραντεβού τους τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πριν τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑ. Μεϊκόπουλος: «Σε οικονομική ασφυξία τα αθλητικά σωματεία λόγω έλλειψης υποδομών και εκτός έδρας μετακινήσεις»
Επόμενο άρθροΤαξί: 24ωρη απεργία σήμερα ενάντια στο «ξεπούλημα του μεταφορικού έργου»