Με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης της βλάβης στον καταθληπτικό αγωγό

Στην εθνική οδό Αθηνών βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στο έργο αποκατάστασης της βλάβης του καταθλιπτικού αγωγού. Ο Αργύρης Κοπάνας σημείωσε ότι «με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης στον αγωγό μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων, με την τοποθέτηση ειδικού τεμαχίου από χάλυβα στο σημείο της διαρροής. Την Παρασκευή (σ.σ. αύριο) θα δοθεί η εθνική οδός στην κυκλοφορία, δηλαδή δύο ημέρες νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ που συνοδευόταν από το γενικό διευθυντή Δημήτρη Κουτσιφέλη, υπογράμμισε τα εξής: «Οι θεομηνίες Daniel και Elias, επέφεραν σημαντικά προβλήματα. Μεταξύ αυτών και η ρευστοποίηση του εδάφους, στην περιοχή της διαδρομής του αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων από την εγκατάσταση στο σημείο εκβολής στο Αγκίστρι και συγκεκριμένα από την γέφυρα Αλυγαρορέματος μέχρι την συμβολή της Αθηνών με την Ηρώων Πολυτεχνείου. Η διαφοροποίηση της ευστάθειας του εδάφους έχει επιφέρει μέχρι και σήμερα δυο βλάβες στον αγωγό. Η πρώτη βλάβη επισκευάστηκε ενώ η επισκευή της δεύτερης ολοκληρώνεται σήμερα. Λόγω της μεγάλης πιθανότητας εμφάνισης και επόμενων βλαβών στον αγωγό η ΔΕΥΑΜΒ ήδη έχει αιτηθεί χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του τμήματος αυτού του αγωγού».

Σύμφωνα με τον κ. Κοπάνα, η δαπάνη αποκατάστασης της προηγούμενης βλάβης στοίχισε 70.000 ευρώ και όχι 500.000 ευρώ όπως αναφέρει εντελώς ψευδώς κάποιο δημοσίευμα, ενώ το κόστος της τελευταίας βλάβης θα είναι πολύ χαμηλότερο.

«Όπως ορίζουν οι περιβαλλοντικοί όροι κατά το διάστημα που ο αγωγός μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων είναι εκτός λειτουργίας για τις ανάγκες επισκευής της βλάβης, το επεξεργασμένο λύμα διοχετεύεται στον χείμαρρο Ξηριά.

Από τις συνεχείς αναλύσεις παρακολούθησης του επεξεργασμένου λύματος προκύπτει ότι είναι απολύτως σύμφωνο με τα όρια εξόδου της νομοθεσίας, τόσο στις φυσικοχημικές όσο και στις μικροβιολογικές παραμέτρους, οπότε δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Τα δεδομένα των αναλύσεων αποστέλλονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας», σημείωσε ο ίδιος.

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: «Το εμπορικό τρένο μετέφερε αδήλωτο και επικίνδυνο υλικό» καταγγέλλει πατέρας θύματος
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ : Νέα προειδοποιητική βολή σε Καρανικόλα – «Όσο πάει, το κάνει ακόμη χειρότερο…»