Σε ποσοστό ακόμη και 50% ανέρχονται οι εκπτώσεις των θερινών εκπτώσεων που έκαναν πρεμιέρα στον Βόλο τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου με τους εμπόρους να διαβεβαιώνουν για πολύ καλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα.
Οι εκπτώσεις έρχονται μετά από μια δύσκολη περίοδο που βιώνει η τοπική εμπορική δραστηριότητα εξαιτίας των συνεπειών από τις πλημμύρες στην οικονομική δυνατότητα πολλών νοικοκυριών συνδυαζόμενη με την ακρίβεια σε πολλά καταναλωτικά είδη, κυρίως στα τρόφιμα.

 

Βέβαια οι προσδοκίες από την τρέχουσα περίοδο υπάρχουν, καθώς η ψυχολογία των καταναλωτών το καλοκαίρι ενδυναμώνεται λόγω των διακοπών, των περισσότερων εξόδων, αλλά και των κοινωνικών εκδηλώσεων και γεγονότων, όπως γάμοι, βαπτίσεις.
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι εκπτώσεις άρχισαν με πολύ καλά ποσοστά από τους εμπόρους από τις πρώτες κιόλα μέρες, ποσοστά που αγγίζουν ή και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις, και το 50%. Οι έμποροι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ετοιμασίες, ώστε να διαθέτουν στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, με εύρος και ποικιλία, αλλά και σε πολύ καλές τιμές».

Μάλιστα ανέφερε πως «τα τελευταία χρόνια οι Βολιώτες στηρίζουν την τοπική τους αγορά και τις οικογενειακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς καταρρίπτονται διάφοροι μύθοι, όπως ότι οι τιμές στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες είναι καλύτερες ή ότι οι τιμές σε εμπορικές αγορές άλλων πόλεων είναι πιο ελκυστικές. Οι έμποροι του Βόλου παρά τις αυξήσεις στον πληθωρισμό και τις πρώτες ύλες, συγκράτησαν αυτές τις αυξήσεις με πολύ κόπο, και έχουν είδη σε πολύ καλές τιμές που είναι προσιτές για όλα τα βαλάντια».

Για κάποιους καταναλωτές οι πρώτες κινήσεις είναι διερευνητικές, ενώ άλλοι προβαίνουν ήδη σε αγορές, για να μην χάσουν το είδος που τους μαγνήτισε.
Πάντως υπάρχει πολύς χρόνος εκπτώσεων, ενώ και τα είδη βρίσκονται σε μεγάλη ποικιλία.
Για την Κυριακή 14 Ιουλίου ο εμπορικός σύλλογος Βόλου έχει προτείνει στα μέλη του να μην ανοίξουν τα καταστήματα, καθώς η συγκεκριμένη Κυριακή δεν αποφέρει κάποια αποτελέσματα δεδομένου ότι οι πολίτες θα βρίσκονται στις παραλίες για δροσιά.

Προηγούμενο άρθροΕξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Πώς δρούσε
Επόμενο άρθροΓερουλάνος: Αν εκλεγώ πρόεδρος θα ανοίξω το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις