Ένα «πρόσωπο – φάντασμα» έχουν απέναντί τους οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, μετά τη σύλληψη του 49χρονου φιλόλογου για τη γιάφκα στο Παγκράτι.

Ο 49χρονος δεν έχει απασχολήσει καθόλου στο παρελθόν τις Αρχές, με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση να αναζητούν πιθανές διασυνδέσεις του και επαφές του με άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φιλόλογος φέρεται να είχε γνωριμίες με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ωστόσο ο ίδιος ήταν πολύ προσεκτικός με τις κινήσεις του και δεν είχε συλληφθεί ποτέ.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουν αν είναι από τα στελέχη που εντάχθηκαν στο χώρο μετά το 2008, όταν και νοίκιασε τη συγκεκριμένη αποθήκη στο Παγκράτι.

Είχε στο σπίτι του προκηρύξεις

Ο 49χρονος υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο φαίνεται πως δρούσε μυστικά και πάντα μακριά από τα ραντάρ της αστυνομίας.

Παρά το γεγονός ότι υποστήριξε στην Αντιτρομοκρατική ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόγεια γιάφκα της οδού Αγλαυρίδων στο σπίτι του εντοπίστηκαν χειρόγραφες σημειώσεις αλλά και αποκόμματα εφημερίδων με εκτενή ρεπορτάζ και έρευνες υποθέσεων τρομοκρατίας.

Υποστήριξε στην Αντιτρομοκρατική ότι κατέβαλε το ποσό των 100 ευρώ σε έναν λογαριασμό που του είχε δώσει ένας φίλος του προκειμένου να πληρώνεται το ενοίκιο της μητέρας του που έμενε σε ένα δώμα και ότι δεν γνωρίζει για την ύπαρξη καμίας αποθήκης με εκρηκτικά και όπλα.

Απέφυγε να κατονομάσει τον φίλο του και δήλωσε ότι τον γνωρίζει από τα φοιτητικά χρόνια.

Μάλιστα, ο υπολογιστής που εντοπίστηκε στην αποθήκη του Παγκρατίου ανοίχτηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και φαίνεται ότι τελευταία φορά χρησιμοποιήθηκε το 2012.

Ο χρήστης του πριν τον κλείσει διέγραψε σημαντικά αρχεία, τα οποία οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακτήσουν καθώς πιστεύουν ότι αφορούν προκηρύξεις με ανάληψη χτυπημάτων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Βαρύ κατηγορητήριο

Ο συλληφθείς βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και μία πλημμεληματικού βαθμού.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για:

• Παράνομη κατοχή χειρομβοδίδων, όπλων κλπ με σκοπό τη διάθεση για διάπραξη κακουργήματος

• Κατοχή εκρηκτικών υλών από τις οποίες μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και

• Παράνομη οπλοκατοχή

Τι τον «καίει»

Μπορεί ο φάκελος του 49χρονου φιλόλογου να είναι «καθαρός», ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που θα βαρύνουν την αντιμετώπιση των Αρχών απέναντί του.

Ειδικότερα, υπάρχει καταγεγραμμένη σε βίντεο η κατάθεση του ενοικίου για την αποθήκη σε ΑΤΜ τράπεζας, κάτι που πιθανόν να γνώριζε και ο 49χρονος.

Για το λόγο αυτό, επιχείρησε να πετάξει στα σκουπίδια τα ρούχα που φορούσε εκείνη τη στιγμή, με τους αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν διακριτικά να τα εντοπίζουν και να τα μεταφέρουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο υπολογιστής που βρέθηκε στην υπόγεια γιάφκα, θα έχει σημαντικά στοιχεία, και ότι θα βρεθούν προκηρύξεις και στόχοι που είχαν χτυπήσει παλαιότερες οργανώσεις ή σκόπευαν να χτυπήσουν στο άμεσο μέλλον.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘλίψη στον Βόλο για το θάνατο γνωστού εμπόρου
Επόμενο άρθροΕκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Γκλέτσος: Είμαστε όρθιοι, είμαστε ζωντανοί