Η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά: «Μια θητεία. Το “επιτελικό κράτος” του Κυριάκου Μητσοτάκη (2019-2024)», στην αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» του μεγάρου της ΕΣΗΕΑ, έφερε δίπλα-δίπλα τους Παύλο Γερουλάνο, Όλγα Γεροβασίλη και Έφη Αχτσιόγλου. Τα τρία στελέχη από την κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά αντίστοιχα), μίλησαν για το βιβλίο του συναδέλφου κάνοντας αναφορές στον προοδευτικό χώρο.

Ο Παύλος Γερουλάνος, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «όσο γρηγορότερα αφήσουμε την κυβερνητική και παρακυβερνητική προπαγάνδα στη χλεύη που της αξίζει και ασχοληθούμε με τη διατύπωση εναλλακτικής πρότασης στη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τόσο ταχύτερα θα πετύχουμε την δύσκολη και πολυπόθητη ανατροπή» και στάθηκε στις «εναλλακτικές προτάσεις στην πρωτοκαθεδρία του κ. Μητσοτάκη που θα μπορούσαν να γίνουν πράξη στην ελληνική κοινωνία, αν το ΠΑΣΟΚ επέστρεφε στην κυβέρνηση».

Οι δύο κυρίες που μίλησαν για το βιβλίο

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη συνεννόησης στον προοδευτικό χώρο λέγοντας: «Ο προοδευτικός χώρος είναι κατακερματισμένος και αδυνατεί να δώσει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Ας αναρωτηθούμε όλες και όλοι: Υπάρχει σήμερα αυτή η “πολυτέλεια”; Έχουμε περιθώρια να μην υπάρχει συνεννόηση; Μπορούμε να δεχτούμε ότι στις εκλογές του 2027 θα εκλεγεί για τρίτη φορά κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας;» και υπογράμμισε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχουμε καθαρή θέση σε αυτά τα ερωτήματα».

Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων «στο σκοτάδι του τραμπισμού, που εξάγεται και στην Ευρώπη» και «καθιστά αναγκαία τη συγκρότηση μιας εναλλακτικής στρατηγικής από την Αριστερά», υπογραμμίζοντας πως «σε λίγο δεν θα μιλάμε για την ανάγκη απλώς ενός λαϊκού μετώπου, αλλά ενός αντιφασιστικού μετώπου». Ο Τραμπ «είναι και σύμπτωμα της αδυναμίας της Αριστεράς να οικοδομήσει μία πραγματική εναλλακτική στρατηγική», σημείωσε και υπ’ αυτή την έννοια «θα μπορούσε να δει κανείς και το φαινόμενο Μητσοτάκη», είπε. Τέλος, προέτρεψε να κατανοηθεί η ανάγκη «να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί μια εναλλακτική πολιτική στρατηγική».

Σημαντικές παρουσίες

Παρούσα στην παρουσίαση του βιβλίου η Μάγδα Φύσσα και οι: Κώστας Λαλιώτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, Δημήτρης Μπίρμπας, Στέργιος Καλπάκης, Βαγγέλης Πιλάλης, Νίκος Μανιός , Δημήτρης Χριστόπουλος , Δημήτρης Παπαδημούλης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιάννης Μπουλέκος, Γιάννης Δρόσος, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Μπουλμπασάκος, Συμεών Κεδίκογλου, Θανάσης Καμπαγιάννης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στο φουαγιέ της αίθουσας στο ερώτημα που έπεσε με αρκετά  υπονοούμενα και θετική διάθεση: Όλοι εδώ; Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Λαλιώτης γέλασαν και μετά συμφώνησαν ότι «ήρθαμε για τον Χαλαζωνιτη» που και μιλούσε εκείνη την ώρα στους παριστάμενους.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτα 10 ευρώ το εισιτήριο του ντέρμπι Σαρακηνού-Ρήγα Φεραίου στον Βόλο!!!
Επόμενο άρθρο«Σέβομαι τις γυναίκες που αισθάνθηκαν αποκλεισμένες»