Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων από το μεσημέρι, στις 15:00, και για όσο χρειαστεί, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για την κακοκαιρία Coral.

Τα μέτρα

Συγκεκριμένα: Ανοίγει η Λέσχη Φιλίας του Αγίου Ελευθερίου (Αχαρνών 372) παρέχοντας ασφαλή διαμονή, σίτιση και βασικές υπηρεσίες φροντίδας.

Οι ομάδες street work της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, θα προσφέρουν στους άστεγους.  προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Με συνεχείς βάρδιες θα επιχειρούν στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζεστό τσάι, τρόφιμα, είδη ρουχισμού και κουβέρτες.

Ο Δήμος σημειώνει πως αν κάποιος εντοπίσει «συμπολίτη μας που διαμένει στον δρόμο, μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 210-5246515/6 (εσωτ. 0), παρέχοντας πληροφορίες με την ακριβή τοποθεσία, ώστε οι ομάδες street work να επέμβουν άμεσα. Όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να μεταφερθούν στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων.

Αναφορές για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται και στον τετραψήφιο αριθμό 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο) και στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) 210-5246515/6.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοινή πρόταση Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση
Επόμενο άρθροΧανιά: Άφαντος ο Γερμανός τουρίστας που αγνοείται για έβδομη ημέρα – Βίντεο από τις έρευνες