O κ. Δημήτρης Κανελλής, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου αναφέρει για την κινητοποίηση της Παρασκευής:

”Η πλειοψηφία των εμπόρων και των επαγγελματιών της πόλης μας, όπως και η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, ζητά να τιμηθούν οι 57 νεκροί, να σταθούμε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, εκτός των φανατικών κυβερνητικών, ζητάει να σταματήσει η πολιτική που διαλύει τις δημόσιες μεταφορές και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αυτές οι απαιτήσεις δεν είναι απλά θέμα συμβολισμού, αλλά ζήτημα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου είναι κατώτερη των περιστάσεων. Η 28h Φεβρουαρίου είναι ημέρα γενικής απεργίας και εθνικού πένθους για το έγκλημα στα Τέμπη, όμως η Διοίκηση του ΕΣΒ, με την πρόσφατη απόφασή της, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πόσο απέχει από τις πραγματικές διαθέσεις της πλειοψηφίας του εμπορικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας. Η απόφαση για στάση εργασίας μόνο από τις 11:00 έως τις 14:00 αποτελεί μια προσπάθεια να βγει από την υποχρέωση, χωρίς να ανταποκριθεί στην ουσία του ζητήματος και στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Η πρόταση της Διοίκησης του ΕΣΒ για στάση εργασίας μόνο για τρεις ώρες είναι ανεπαρκής και δείχνει ότι η ίδια η πραγματικότητα την έχει ξεπεράσει. Οι έμποροι και οι επαγγελματίες της πόλης μας έχουν ήδη αποφασίσει να τιμήσουν τους νεκρούς και να στηρίξουν την κοινωνική διαμαρτυρία, κλείνοντας τα μαγαζιά τους για ολόκληρη τη μέρα. Αυτή η κίνηση δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά αποτέλεσμα της βαθιάς ανάγκης να εκφραστεί η οργή και η θλίψη για την τραγωδία που συνεχίζει να μαραζώνει την ελληνική κοινωνία.

Καλείται λοιπόν τη Διοίκηση του ΕΣΒ να αναθεωρήσει την απόφασή της και να προτείνει στους εμπόρους και τους επαγγελματίες της πόλης να κρατήσουν τα μαγαζιά τους κλειστά όλη τη μέρα της Παρασκευής, 28ης Φεβρουαρίου. Αυτή η κίνηση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας και να δείξουμε ότι δεν θα ανεχτούμε να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα σε ανάλογες τραγωδίες.

Είναι καιρός να σταθούμε όλοι μαζί, χωρίς υποκρισίες και μισές κινήσεις, για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη, ασφάλεια και ανθρωπιά. Η κοινωνία μας το χρωστάει στους νεκρούς, στους συγγενείς τους και στον εαυτό της”.

Nίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΗ «Ελενίτσα» επέστρεψε στο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» – Η ακρίβεια και οι 57 ψυχές «που δεν έχουν ησυχάσει ακόμα»