O Aναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου προσκαλεί στις εκδηλώσεις του για το τριήμερο μέχρι την Καθαρή Δευτέρα, αναφέροντας:
Για τους μικρούς και μεγάλους φίλους θα φιλοξενηθεί το μουσικό παραμύθι “Τα χαμένα χρώματα” από την ομάδα Dyo_Ena.
Τι θα γινόταν αν ξυπνούσες σε έναν κόσμο χωρίς χρώματα; Δύο μικρά κορίτσια, η Πηνελόπη και η Αναστασία, το ζουν και ξεκινούν μια περιπέτεια γεμάτη μουσική, φαντασία και εκπλήξεις για να τα φέρουν πίσω.
Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενα/Στίχοι: Στεύη Θεοδοσίου
Μουσική: Στεύη Θεοδοσίου, Φοίβος Μαστρολέων, Γιώργος Πιτσιλαδής
Ερμηνεία παραμυθιού/τραγουδιών: Dyo_Ena (Στεύη Θεοδοσίου, Γιώργος Πιτσιλαδής)
Διάρκεια: 40′
Σάββατο 1 Μαρτίου | 19:30
Κτίριο Στρατώνα, Κεντρική πλατεία Αγίου Λαυρεντίου
Είσοδος: 3€
Ένα θέαμα για παιδιά 5+ και για όσους κρατούν την καρδιά τους παιδική! Μην το χάσετε!
Στην Τρανή την Αποκριά – Άγιος Λαυρέντιος – 2 Μαρτίου 2025
Ο «Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου», οι κάτοικοι του χωριού και το μεγαλύτερο μέρος των επαγγελματιών της κεντρικής πλατείας διοργανώνουν από κοινού τη γιορτή της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς -την λεγόμενη και «Τρανή Αποκριά»- στις 2 Μαρτίου, με ώρα έναρξης 13:00, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου.
Η γιορτή ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά πριν 10 χρόνια, στην αρχή διστακτικά, με την εθελοντική προσπάθεια πολλών κατοίκων, των μελών του Συλλόγου και των μουσικών που πρωτοφιλοξενήθηκαν στην εκδήλωση. Στόχος ήταν να στηθεί ένα μεγάλο δημόσιο γλέντι, να αναδειχθεί η τοπική μουσική και να ικανοποιηθούν οι επισκέπτες. Με τα χρόνια, οι κύκλοι της μουσικής διευρύνθηκαν και περιέλαβαν και άλλους τόπους, και άλλα ακούσματα, πλήθυναν και οι επισκέπτες, αυξήθηκαν και οι προσδοκίες τους. Όσες φορές το επέτρεψαν τα καιρικά φαινόμενα, στήθηκαν γλέντια και χοροί με υπέροχες μουσικές ομάδες, τοπικές και απ’ όλη την επικράτεια. Η ενέργεια αυτών των γλεντιών έχει σημαδέψει τη μνήμη διοργανωτών και επισκεπτών.
Μια ακόμη σημαδιακή «διονυσιακή» μνήμη θα δοθεί στους κατοίκους του χωριού και τους επισκέπτες του. Καλεσμένοι/ες είναι μια σειρά μουσικών με διαφορετικές καταγωγές, μουσικές και μη, αλλά με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους προς την παράδοση και τη δεξιοτεχνία τους στην μουσική ερμηνεία των παραδοσιακών σκοπών.
Θα πάρουν μέρος οι:
Νατάσα Τσακηρίδου: τραγούδι
Παντελής Αγκιστριώτης: βιολί – τραγούδι
Κώστας Δεδούσης: κλαρίνο
Θοδωρής Μίσκας: κιθάρα – λαούτο
Στάθης Παρασκευόπουλος: νταούλι – κρουστά
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα στηθεί ένας μεγάλος μπουφές με φαγητό και ποτό (κρασί και τσίπουρο), τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου. Στόχος είναι κανείς να μην φύγει από την πλατεία χωρίς να γευτεί έναν μεζέ και χωρίς να απολαύσει ένα ποτήρι κρασί.
Παράλληλα, τα μαγαζιά της πλατείας που συμβάλουν στη διοργάνωση και στα οποία μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν την κράτησή τους είναι τα ακόλουθα:
• «Το Τρίπορτο» (εστιατόριο) 2428096590 – 6947693030
• «Platanus Orientalis» (μεζεδοπωλείο) 2428096692 – 6975609642
• «Ήρθαμε και δέσαμε» (καφές – γλυκά – σνακς) 2428096334 – 6978296519
• «Παραδοσιακό Παντοπωλείο Οικογένειας Κόκκινου»
Την εκδήλωση υποστηρίζει η Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου του Δήμου Βόλου.
Η υποστήριξη των συλλόγων και η συμμετοχή σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της κοινότητας και την προαγωγή των προσπαθειών τους. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, οι σύλλογοι εκθέτουν τις ιδέες, τα έργα και τις προσπάθειές τους για την προώθηση της παιδείας, του πολιτισμού ή της κοινωνικής προσφοράς. Η συμμετοχή ενισχύει την κοινότητα, δημιουργεί δεσμούς και ενθαρρύνει την αλληλεγγύη. Επιπλέον, προωθώντας αυτές τις εκδηλώσεις, δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν, δημιουργώντας μια αλυσίδα ανταλλαγής ιδεών και ανθρώπινης εμπειρίας.
Νίκος Βητσόπουλος