Σάββατο πρωί στη Δράκεια, το ιστορικό χωριό του Πηλίου, λίγα χιλιόμετρα πάνω από την Αγριά, ο κ.Γιώργος και η κ.Ιωάννα που με μεράκι κρατάνε μέχρι σήμερα ανοιχτό έναν από τους λίγους πια παραδοσιακούς ξυλόφουρνους του Πηλίου. Εναν φούρνο που χρονολογείται από το 1909 και το δάπεδο του, μέσα στο θάλαμο ψησίματος είναι από Μαλτεζόπετρα, που εκείνη την εποχή την έφερναν από την Ιταλία. Επίσης ο θάλαμος που μπαίνει η φωτιά έχει μικρά διαμερίσματα, ώστε να πηγαίνει η ζέστη σε όλο τον φούρνο ομοιόμορφα. Εκεί λοιπόν ψήνεται το παραδοσιακό ψωμάκι που είναι η συνταγή των γιαγιάδων. Προζυμένιο με μια “μεριά” άσπρο, μαλακό και μια “μεριά” κίτρινο, σκληρό αλεύρι, Είναι απ’αυτό το ψωμάκι που δεν κρατιέσαι, που το κόβεις εκείνη την ώρα με το χέρι κι ας είναι καυτό, αρκεί να ευχαριστηθεί ο ουρανίσκος.
Πηγή: Ευαγγελία Διαννελάκη
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθρο«Έχω βγει πρόσφατα από έναν χωρισμό και προσπαθώ να βρω τα πατήματά μου»
Επόμενο άρθροΓαστούνη: Λεωφορείο Γάλλων μαθητών δέχθηκε επίθεση με πέτρες