Ο Εργκίν Αταμάν ανέλυσε και στη Media Day πριν από τον 4ο προημιτελικό των πλέι οφ της Euroleague (2/5, 20:30) με την Αναντολού Εφές, όσα έλαβαν χώρα χθες (30/4) στο παρκέ του “Basketball Development Center” κατά το Game 3. «Ήταν σαν μια μονομαχία δύο σταρ της Euroleague, Ναν και Λάρκιν, το Game 3» επισήμανε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. «Ακόμη, βέβαια, η σειρά απλώς είναι στο 2-1» υπενθύμισε ο έμπειρος Τούρκος προπονητής που στο πρόσφατο παρελθόν είχε οδηγήσει σε back to back τίτλους της Αναντολού Εφές και τώρα ονειρεύεται να το επαναλάβει με τον Παναθηναϊκό, στο φάιναλ φορ του Άμπου Ντάμπι.

«Δείξαμε στον Κέντρικ Ναν ότι οι αντίπαλοί μας στα πλέι οφ κάνουν διπλή και τριπλή άμυνα απέναντί του. Η Εφές προστατεύεται καλά στο ζωγραφιστό, όταν εκείνος επιτίθεται και χθες, ειδικά στο πρώτο μέρος, ήταν πολύ έξυπνος και βρήκε πολλές φορές τον ελεύθερο παίκτη. Φυσικά από τη στιγμή που βρήκε τον ελεύθερο παίκτη, άρχισε να ανοίγει και η άμυνα και μετά άρχισε να βρίσκει και το παιχνίδι του,» εξήγησε ο Εργκίν Αταμάν.

Αναλυτικά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, δήλωσε εν όψει του 4ου αγώνα με την Αναντολού Εφές:

«Χθες παλέψαμε, είχαμε μεγάλη συγκέντρωση, καθώς γνωρίζαμε ότι ήταν ένα από τα παιχνίδια “κλειδιά” για εμάς στη σειρά. Ειλικρινά, για τρεις περιόδους παίξαμε τέλειο μπάσκετ. Όμως και πάλι στην τελευταία περίοδο κάναμε πολλά λάθη και ρισκάραμε το ματς όπως έγινε και στο δεύτερο παιχνίδι στην Αθήνα. Μετά όμως υπήρξε το σουτ του Μήτογλου και η έξυπνη φάση από Ναν και Σλούκα μαζί και έτσι βρήκαμε τρόπο να κερδίσουμε το ματς. Ακόμη, βέβαια, είναι 2-1, η Εφές είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, παίζουν “aggressive μπάσκετ”, παίζουν με double-team, με άμυνα τριών απέναντι στους σκόρερ μας, απέναντι στον Ναν και στον Σλούκα. Οπότε πρέπει να βρούμε πόντους από διαφορετικούς παίκτες, όπως χθες με τον Μήτογλου. Βέβαια, πρέπει να βρούμε σκορ και από άλλους περιφερειακούς παίκτες. Θα είναι δύσκολο, η σειρά συνεχίζεται, απλά πήραμε το πλεονέκτημα. Αύριο, θα είναι ένα σκληρό ματς, θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε, θα είναι δύσκολο».

Για την εμφάνιση του Κέντρικ Ναν στο Game 3, o προπονητής των «πρασίνων» επισήμανε: «Χθες ήταν πολύ ενεργός, ακόμη και στο πρώτο μισό του αγώνα που πέτυχε μόνο τέσσερις πόντους, στην άμυνα η σκληράδα που έδειξε ήταν πολύ καλή, όπως και ο ρυθμός που είχε. Φυσικά η Εφές έκανε πολύ καλή άμυνα σε εκείνον, αλλά δεν είναι εύκολο να παίξεις για 40 λεπτά με την ίδια αμυντική σκληράδα με τους ίδιους παίκτες. Με έναν τρόπο άρχισε να βρίσκει σκορ και να αποκτά αυτοπεποίθηση, ειδικά στο δεύτερο μέρος που έβαλε 19 πόντους και ήταν πολύ σημαντικός. Μη ξεχνάτε ότι στην άλλη πλευρά ο Λάρκιν έχει την εμπειρία και προκάλεσε πολλά προβλήματα στο ένας εναντίον ενός, με το “pick ‘n’ roll”, με τα σουτ του, οπότε ήταν σαν μια μονομαχία δύο σταρ της Euroleague».

Όσο για τις προσαρμογές στο παιχνίδι του Κέντρικ Ναν στον 3ο προημιτελικό, ο Εργκίν Αταμάν εξήγησε: «Φυσικά μιλάμε γι’ αυτό, κάναμε αναλύσεις και meetings για τα προηγούμενα παιχνίδια και δείξαμε σε εκείνον ότι κάνουν διπλή και τριπλή άμυνα απέναντί του. Η Εφές προστατεύεται καλά στο ζωγραφιστό, όταν εκείνος επιτίθεται και χθες, ειδικά στο πρώτο μέρος, ήταν πολύ έξυπνος και βρήκε πολλές φορές τον ελεύθερο παίκτη. Φυσικά από τη στιγμή που βρήκε τον ελεύθερο παίκτη, άρχισε να ανοίγει και η άμυνα και μετά άρχισε να βρίσκει και το παιχνίδι του. Ειλικρινά, είπαμε σε εκείνον “μην επικεντρώνεσαι στην άμυνά τους, απλά κάνε το παιχνίδι σου, προσπάθησε να βρεις πόντους, αλλά να είσαι έξυπνος για να κυκλοφορήσεις την μπάλα και να βρεις την δεύτερη ή την τρίτη επιλογή”».

Για το αν περιμένει κάτι διαφορετικό από την Εφές στο Game 4: «Διαφορετικό όχι. Αμφότερες οι ομάδες έχουν 38 ματς στη Euroleague, είναι αδύνατο να κάνεις κάτι καινούριο σε μία ημέρα. Έχουν καλούς παίκτες με εμπειρία, χθες εκτός από τον Λάρκιν και ο Οτούρου έκανε καλό παιχνίδι, πάλεψε. Ο Ελάιτζα Μπράιαντ και ο Ντοζίερ είναι πάντα επικίνδυνοι παίκτες. Οπότε δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο, αλλά σίγουρα η Εφές δεν τα παρατάει. Αυτό είναι σίγουρο».

Στο τέλος, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε αν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και απάντησε: «Όχι».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑτύχημα στον Σκαραμαγκά: Για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια ανατράπηκε νταλίκα στα χέρια του ίδιου οδηγού
Επόμενο άρθροΚερατσίνι: Απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του ο Σπύρος Σέββος – Τι έγραψε στο σημείωμα που βρέθηκε