Τη 2η θέση στο Diamond League της Σανγκάης κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 6.01 μέτρα. Μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή του επί κοντώ, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5.62μ, τα οποία ξεπέρασε με ευκολία, στη συνέχεια άφησε τα 5.72μ, ενώ στα 5.82μ έκανε άκυρη την πρώτη του προσπάθεια όμως τα ξεπέρασε με τη δεύτερη.

Ο «Μανόλο» ξεπέρασε και τα 5.92μ με την πρώτη προσπάθεια, οπότε ο πήχης στη συνέχεια ανέβηκε στα 6.01μ, με τους Μόντο Ντουπλάντις και Εμμανουήλ Καραλή να είναι οι μοναδικοί που συνέχισαν στο συγκεκριμένο ύψος. Ο Καραλής πέρασε τα 6.01μ με την πρώτη του προσπάθεια κι έκανε νέο ρεκόρ αγώνων -το οποίο κατείχε ο Ντουπλάντις- με τον Σουηδό να ξεπερνάει κι αυτός με άνεση με την πρώτη προσπάθεια το ίδιο ύψος.

Ο πήχης ανέβηκε  ακολούθως  στο 6.11μ, επίδοση που θα αποτελούσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και συνάμα τεράστια υπέρβαση, αν ο Καραλής κατάφερνε να το ξεπεράσει. Ο “Μανόλο” έκανε άκυρο το πρώτο άλμα, ο υπεραθλητής Μόντο Ντουπλάντις, το πέρασε με την πρώτη του προσπάθεια και πήρε εκ νέου το ρεκόρ αγώνων. Ο “Μανόλο” συνέχισε με δύο ακόμη άκυρες προσπάθειες και ολοκλήρωσε τον αγώνα του στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από τον κορυφαίο όλων των εποχών Μόντο Ντουπλάντις.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΆγνωστη λέξη η αποταμίευση για τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω ακρίβειας και υψηλού κόστους ζωής
Επόμενο άρθροΒούτες: Πώς η διαρροή νερού επέτεινε τις ρηγματώσεις – Ο Ζεληλίδης εξηγεί το φαινόμενο