Χαρμοσύνως εόρτασε και φέτος η Εκκλησία της Δημητριάδος την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Θείας Αναλήψεως, με επίκεντρο τον μεγαλοπρεπή, πανηγυρίζοντα, ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου.
Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, τη συμμετοχή πολλών Κληρικών από την Μητρόπολή μας και αλλαχού και πλήθους ευλαβών Χριστιανών. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την εις Πρεβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Δούκα Γκιοργούδη, 65 ετών, συνταξιούχου εκπαιδευτικού, πατέρα τεσσάρων τέκνων και παππού μιάς εγγονής, ο οποίος προσήλθε, με πλήρη συνείδηση στην Ιερωσύνη, εκπληρώνοντας τον ιερό νεανικό του πόθο, που παρέμεινε διαρκώς ζωντανός. Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι πάντοτε θεωρούσε τον π. Δούκα έναν εξ ημών και περίμενε υπομονετικά αυτή την στιγμή, έχοντας την βεβαιότητα ότι θα έρθει. Αναφέρθηκε στην πολυετή εκπαιδευτική προσφορά του νέου Πρεσβυτέρου, στην ευδόκιμη ιεροψαλτική του διακονία, στον ιερό του σύνδεσμο με πνευματικούς και αγίους ανθρώπους. «Πλέον, η φιλία σου με τον Χριστό ολοκληρώνεται», επεσήμανε ο κ. Ιγνάτιος, «θα είσαι εσύ που θα κοινωνείς τον Χριστό στους ανθρώπους και θα Τον καθιστάς φίλο τους. Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαιδευτική σου ζωή, ανοίγεις τον κύκλο της θυσίας και της προσφοράς πάνω στην Αγία Τράπεζα. Η χαρά μας σήμερα κορυφώνεται, καθώς σε καλωσορίζουμε στην ιερατική οικογένεια της Τοπικής μας Εκκλησίας».
Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας Βόλου.
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθρο«Shrinkflation»: Η αθόρυβη εξάπλωση στα συρρικνωμένα προϊόντα που θορύβησε την κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΓεωργία Μποντού-Τοκαλή για την ολοκλήρωση της θητείας της στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου