Την ελπίδα του η Ελλάδα να ανέβει στη 10η θέση στο UEFA ranking εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, μετά το τέλος της συνάντησης UEFA με τους «Big 5» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Ήταν ένα κλίμα συνεργασίας μεταξύ και των πέντε ΠΑΕ που συμμετέχουν στην Ευρώπη. Να πούμε ότι η UEFA έρχεται για πρώτη φορά εδώ για συνάντηση με ιδιοκτήτες και στελέχη μεγάλων ομάδων, συνάντηση που να αφορά κάποια προοπτική ελπίδας και συνεργασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι σε στιγμή κρίσης», τόνισε αρχικά και συνέχισε:
«Έγιναν όλα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας ώστε σιγά σιγά να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, οι ομάδες να συνεργαστούν μεταξύ τους, η Λίγκα, η Ομοσπονδία, ώστε να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη. Του χρόνου ξεκινάμε από την 11η θέση στο Country Ranking της UEFA θέλω να ευελπιστώ όπως όλοι μας, ότι θα πάμε και στην 10άδα ώστε να βγαίνει ο πρωταθλητής απευθείας στο Champions League, ο Κυπελλούχος απευθείας στους ομίλους του Europa League, και γενικά να έχουμε μια δυναμική παρουσία».