Εξώδικη διαμαρτυρία – καταγγελία κατά της ΕΠΟ, έστειλε ο δικηγόρος Γεώργιος Παναγόπουλος (φωτό), που εκπροσωπεί την «Κίνηση Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών -ΚΕΠ».
Αναλυτικά αναφέρονταi τα εξής:
«ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ -ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΟΥ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Της Κοινωφελούς Ένωσης Προσώπων με την επωνυμία “ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ -ΚΕΠ” που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα
Κ Α Τ Α
Της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ,ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ,
2.ΠΣΑΠΠ
Όπως γνωρίζετε, κατά την εκπομπή “Η ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ” της 26.5.2025 προσκεκλημένος ήταν ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Χρυσόστομος (Μάκης) ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ, προκειμένου μαζί με τον παρουσιαστή κ. Κυριάκο ΘΩΜΑΪΔΗ και τους συμπαρουσιαστές του κ. Μαίρη ΜΠΕΝΕΑ και κ. Γεώργιο ΜΠΟΥΖΟ να αποτιμήσουν το έργο της δεκάμηνης θητείας του.
Μεταξύ των φλεγόντων θεμάτων που συζητήθηκαν ξεχώρισε το εκκρεμές επί δεκαετίες ζήτημα των χρεών των ΠΑΕ απέναντι στους πρώην ποδοσφαιριστές τους.
Μάλιστα πριν εκθέσει τις απόψεις του ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, προβλήθηκε το video με το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του τον Αύγουστο του 2024 άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.
Τότε ο κ. Προέδρος χωρίς καμία επιφύλαξη και χωρίς να θέσει καμία αίρεση, δήλωσε…ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΑ ότι έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα αυτό το θέμα και υποσχέθηκε την γρήγορη επίλυση του, επειδή θεωρεί αδικία να παραμένουν απλήρωτοι οι παλιοί ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ανεκτέλεστες αποφάσεις.
Αμέσως μετά την υπενθύμιση των δηλώσεων του, ακολούθησε ο σχετικός διάλογος, από τον οποίο προέκυψαν οι παρακάτω ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ- ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ του κ. Προέδρου της ΕΠΟ:
1. Αρχικά συμφώνησε με την προηγούμενη δήλωση του ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν δίκιο και ως εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν.
2. Στην συνέχεια ισχυρίσθηκε ότι δεν αμέλησε αλλά προώθησε το θέμα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που με συμμετοχή δύο εκπροσώπων του ΠΣΑΠΠ, το έχει μελετήσει και αναμένεται να υποβάλλει την εισήγηση της.
3. Κι από εδώ και πέρα άρχισαν τα “ναι μεν, αλλά…”, γιατί, όπως είπε, το έψαξε καλά ο ίδιος και διαπίστωσε ότι τα χρήματα που διεκδικούν οι ποδοσφαιριστές είναι υπέρογκα, λόγω τόκων, προσαυξήσεων και … διπλώματος δόσεων!
4. Μάλιστα τόνισε ότι ακριβώς για αυτόν τον λόγο ανέθεσε στους δύο εκπροσώπους του ΠΣΑΠΠ να υπολογίσουν το ακριβές μέγεθος των οφειλόμενων!
5. Ακόμα υπερθεμάτισε υπέρ του γεγονότος της συμμετοχής του ΠΣΑΠΠ που εκπροσωπεί όλους τους ποδοσφαιριστές, αποφεύγοντας επιμελώς να αναφέρει την ΚΕΠ, έστω και μία φορά.
6.Όπως εξήγησε πιο αναλυτικά, με το θέμα των χρεών δεν ασχολείται μόνο η ΕΕΠ αλλά και η νεοσύστατη ” Επιτροπή Κανονισμών-Νομικών” που με διάφορες ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ “δουλεύει” το τελευταίο τετράμηνο για την τροποποίηση όλων των κανονισμών, ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 15 ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ,ΤΩΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΓΚΩΝ!
7. Διεπίστωσε επίσης ότι δεν είναι όλες οι αποφάσεις των παλιών ποδοσφαιριστών αμετάκλητες!
8.Το ίδιο ισχυρίσθηκε και για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον ΜΠΟΥΡΜΠΟ, όμως πρόσθεσε ότι, παρότι είναι εκτελεστή, τελεί υπό αναστολή λόγω της προσφυγής της ΠΑΕ ΟΦΗ στο CAS.
9. Και σε αυτό το σημείο δικαιολόγησε την απόφαση της ΕΠΟ για την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, γιατί ισχυρίσθηκε ότι το προβλέπει ο Κανονισμός Αδειοδότησης της ΕΠΟ, όταν υπάρχει εκκρεμοδικία!
10. Θεώρησε νόμιμη όχι μόνο την προσφυγή της ΠΑΕ ΟΦΗ στο CAS κατά της απόφασης που απέρριψε την αναψηλάφηση αλλά και την προσφυγή της στο Εφετείο Αθηνών που ισχυρίσθηκε ότι είναι το μόνο αρμόδιο για την ακύρωση των αποφάσεων του ΔΔΠ, όταν προσβάλλεται το … κέλυφος τους!
11. Μάλιστα επέμεινε ότι το άρθρο 35 του ΚΑΠ δεν ισχύει στην υπόθεση του ΟΦΗ, αντίθετα με την υπόθεση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ.
12. Κλείνοντας κι απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, αδυνατούσε να εξηγήσει πως προβλέπει διαφορετικά η FIFA για τους ξένους παίκτες που τους επιδικάζεται το 100% κεφαλαίου και τόκων, πως δικαιώθηκαν οι παλιοί παίκτες της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στο CAS σε αντίθεση με τους Έλληνες συμπαίκτες τους και πως έχει δικαιωθεί ένας πρώην ξένος παίκτης του ΗΡΑΚΛΗ που όμως δήθεν δεν θυμόταν το όνομα του.
ΕΠΕΙΔΗ κ. Πρόεδρε, όταν κάνατε δημόσιες προγραμματικές δηλώσεις, υποσχεθήκατε ότι θα λύσετε το θέμα των χρεών, ενώ τώρα θέσατε αιρέσεις και προϋποθέσεις που δεν προβλέπονται πουθενά.
ΕΠΕΙΔΗ ακούγεται παράταιρο ο πρόεδρος της ΕΠΟ που ex officio τυγχάνει και πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, να μην γνωρίζει την πορεία της μελέτης που υποτίθεται κάνει για το ζήτημα των χρεών ένα από τα κυριότερα καταστατικά όργανα, όταν μάλιστα του το έχει αναθέσει ο ίδιος.
ΕΠΕΙΔΗ η ΕΕΠ, όπως υπερτόνισε ο Πρόεδρος, στην 13μελη σύνθεση της περιλαμβάνει και 2 εκπροσώπους του ΠΣΑΠΠ που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ενώ γνωρίζει πολύ καλά από τα αλλεπάλληλα υπομνήματα μας ότι τα μέλη της ΚΕΠ δεν εκπροσωπούνται από τον ΠΣΑΠΠ.(Άλλωστε πως να εκπροσωπούνται από τον ΠΣΑΠΠ, όταν οι εκπρόσωποι του ψηφίζουν στις επιτροπές κατά των μελών της ΚΕΠ, όταν η διοίκηση του αρνείται να ασκήσει πρόσθετες παρεμβάσεις στις σχετικές δίκες τους, όταν διαιτητής – δικηγόρος του ΠΣΑΠΠ έχει κάνει αγωγή κατά των μελών της ΚΕΠ και του νομικού συμβούλου της, όταν…!)
ΕΠΕΙΔΗ ενώπιον της ΕΕΠ δεν κλήθηκε, ούτε ο Πρόεδρος της ΚΕΠ, ούτε ο νομικός σύμβουλος της, παρά τα έγγραφα αιτήματα της, ενώ ούτε ο κ. Προέδρος της ΕΠΟ εδέησε μέχρι σήμερα, είτε να απαντήσει σε οποιοδήποτε έγγραφο μας, είτε να μας δεχθεί στο γραφείο του αγνοώντας ακόμα και το έγγραφο αίτημα 98 μελών μας.
ΕΠΕΙΔΗ απορούμε πραγματικά ποιος κακός σύμβουλος σας παρέσυρε, ώστε ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ,ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΤΗΤΑ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ , όσον αφορά τα επιδικασθέντα ποσά που αυθαίρετα χαρακτηρίσατε ως μη δεδουλευμένα, γιατί δήθεν έχουν διογκωθεί με τόκους, προσαυξήσεις και διπλασιασμό δόσεων, αγνοώντας ότι αυτές οι αποφάσεις έχουν εκδοθεί με τους κανονισμούς που τότε ίσχυαν στην ΕΠΟ και στην FIFA!
ΕΠΕΙΔΗ αναρωτιόμαστε ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ ΩΣ ΥΠΕΡΔΙΚΑΣΤΗΣ …ΝΤΡΕΝΤ και να αναθέτετε στους δύο yes-men εκπροσώπους του ΠΣΑΠΠ να μελετήσουν όλες τις παλιές αποφάσεις μας και ως ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΙ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΔΕΣ να περικόψουν και άλλα ποσά από το ήδη αντισυνταγματικά “κουτσουρεμένο “50%!
ΕΠΕΙΔΗ με στόμφο… χιλίων καρδιναλίων αναγγείλατε ότι για το θέμα των χρεών, πέραν της ΕΕΠ, έχετε συστήσει μία ΑΔΙΑΦΑΝΗ,ΗΜΙΑΝΩΝΥΜΗ,ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΗ ΥΠΕΡΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΚΩΝ από όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου (περιλαμβάνοντας τους δικηγόρους της ΕΠΟ, τους δικηγόρους της Super League 1 και 2,τους δικηγόρους των ΠΑΕ και τους δικηγόρους του ΠΣΑΠΠ!),η οποία εδώ και 4 μήνες λειτουργεί στα μουλωχτά με θολό πλαίσιο αρμοδιοτήτων, μέσω αρκετών υποεπιτροπών ,με υποτιθέμενο έργο την σύνταξη και κατάρτιση των τροποποιήσεων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ!
ΕΠΕΙΔΗ όμως ο κ. Προέδρος δεν μας εξήγησε πώς γίνεται να μετέχουν όλοι οι εξειδικευμένοι δικηγόροι του χώρου, πλην του νομικού συμβούλου της ΚΕΠ που όχι μόνο είναι από τους πιο έμπειρους, αφού είναι μαχόμενος δικηγόρος αθλητικού δικαίου από το 1989(!!!) και έχει παρασταθεί σε όλα τα αθλητικά και τακτικά δικαστήρια για χιλιάδες υποθέσεις, ενώ εκπροσωπεί το 90% των υποθέσεων αθλητικής διαδοχής αλλά και είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ που έχει υποβάλλει στην ΕΠΟ εδώ και έναν χρόνο έναν πλήρη ΚΩΔΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ!
ΕΠΕΙΔΗ επίσης ο κ. Προέδρος δεν ανέφερε τίποτα, ούτε για την καταστατική εγκυρότητα της Υπερεπιτροπής (αν ταυτίζεται με αυτή του άρθρου 42κλπ), ούτε για τα ονόματα, τις αρμοδιότητες των μελών της, απλά ψέλλισε ότι δουλεύουν εθελοντικά αλλά στο τέλος η ΕΠΟ κάτι θα τους δώσει.
ΕΠΕΙΔΗ σε απλά Ελληνικά αυτή η Επιτροπή ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ, ώστε ο νόμιμος Πρόεδρος και ο Αφανής Πρόεδρος να φέρουν τους κανονισμούς στα μέτρα τους.
ΕΠΕΙΔΗ ο κ. Προέδρος ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΟΤΙ ΑΤΥΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο: (ποιος άλλος;) Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, Βασίλης ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ!
Και μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων δεν συντονίζει (υπαγορεύοντας) απλά το έργο των υποεπιτροπών αλλά ο ίδιος είναι πρόεδρος της Υποεπιτροπής που έχει αναλάβει ΤΟ ΡΑΒΕ-ΞΗΛΩΝΕ ΤΟΥ ΚΑΠ!(προφανώς γιατί μετά την υπόθεση ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ- ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ κλπ, δεν τον βολεύει το άρθρο 35!!!)
ΕΠΕΙΔΗ κ. Πρόεδρε ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ, καθώς όπως διαπίστωσα κατάπληκτος μετά από προσωπική έρευνα, σε αυτή την ΠΑΡΑΕΠΙΤΡΟΠΗ , έχετε διορίσει τους νομικούς συμβούλους της ΕΠΟ Β.ΣΑΡΑΚΗ και Ν. ΜΠΑΡΤΖΗ, τον νομικό σύμβουλο της SL1 κ. Γιάννη ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ, τον νομικό σύμβουλο της SL2 κ. Αντώνη ΒΟΥΓΙΔΗ(ο οποίος είναι και ο μόνος στον οποίο έχουμε εμπιστοσύνη, γιατί απλά έχει αποδείξει ότι τηρεί τους νόμους και τους κανονισμούς!),τους δικηγόρους του ΠΣΑΠΠ κ. Θανάση ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗ, κ. Αντώνη ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ και κ. Γιώργο ΚΑΛΟΥΔΗ, τους γνωστούς και μη εξαιρετέους δικηγόρους των ΠΑΕ κ. Χάρη ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, κ. Αργύρη ΛΙΒΑ, κ. Δημήτρη ΒΑΓΙΑΚΟ, κ. Παναγιώτη ΜΠΙΛΙΡΗ, κ. Νίκο ΚΥΡΚΟΥΔΗ, κ. Δόξα ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ, τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης και πρώην Πρόεδρο του ΠΣΑΠΠ κ. Θεόφιλο ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗ, τον δικηγόρο – μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ ως εκπρόσωπο του ΠΣΑΠΠ κ. Ευάγγελο ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ και άνευ διασταύρωσης έναν ακόμα δικηγόρο – διαιτητή του ΔΔΠ!
ΕΠΕΙΔΗ στην ΕΠΟ συντελείται ένα ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, καθώς πίσω από τις πλάτες μας μία ΠΑΡΑΕΠΙΤΡΟΠΗ, πρωτοφανής στα χρονικά, με όλους τους δικηγόρους που ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ ΜΑΣ διαμορφώνει τους κανονισμούς κατά το δοκούν , ώστε να εκτρέψουν την μέχρι τώρα νομολογία του ΔΔΠ, χρησιμοποιώντας τις στοχευμένες τροποποιήσεις εναντίον των μελών μας στις επερχόμενες δίκες!
ΕΠΕΙΔΗ και στο θέμα του ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ που υποτίθεται ότι είχε μελετήσει διεξοδικά ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, συνελήφθη αδιάβαστος (παρά τα συνεχή SMS που ελάμβανε από τον συμβουλάτορα του!),μη γνωρίζοντας, ούτε το ακριβές πνεύμα του άρθρου 35 του ΚΑΠ , ούτε ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ και επιδεικνύοντας ημιμάθεια ακόμα και για την υπόθεση του CAS , όπου η ΕΠΟ από αντίδικος στην Ελλάδα, εκεί μεταμορφώνεται σε ομόδικο του ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ!
ΕΠΕΙΔΗ ατυχώς, τόσο οι τηλεοπτικές δηλώσεις του Προέδρου, όσο και οι υπό κατασκευή κανονισμοί από τον Αφανή Πρόεδρο – πατέρα του , κατέρρευσαν εκκωφαντικά μετά την συντριπτική εγκύκλιο της FIFA που κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ την 28.5.2025 και της γνωστοποιεί το νέο αυστηρό πειθαρχικό πλαίσιο( που υιοθετήθηκε από το Συνέδριο της FIFA στην Ταϊλάνδη ) για την παραβίαση των κανόνων και των αποφάσεων για υποθέσεις Αθλητικής Διαδοχής!
ΕΠΕΙΔΗ μετά από αυτή την εξέλιξη, εκλαμβάνουμε ως θετικό σημάδι την μερική, έστω, αλλαγή πλεύσης του Τμήματος Αδειοδότησης της ΕΠΟ που ορθά και δίκαια δεν αδειοδότησε την ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, η οποία όμως δεν αρκεί αν δεν ανακαλέσετε την άδεια και της ΠΑΕ ΟΦΗ, σύμφωνα με την εξώδικη δήλωση και την έφεση του προέδρου της ΚΕΠ Χρήστου ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ!
Κύριε Πρόεδρε,
Είναι καθαρά στο χέρι σας να επιλέξετε τον ορθό δρόμο της νομιμότητας και της πλήρους εφαρμογής των κανονισμών, των νόμων και των διαιτητικών αποφάσεων, διαφορετικά αν συνεχίσετε την δεκάμηνη πορεία σας χωρίς να διορθώσετε τα λάθη σας, τότε το μόνο δίλημμα για τον διοικητικό ρόλο σας θα είναι:
ΠΙΝΟΚΙΟ Ή ΠΙΝΟΣΕΤ;
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις αδιαφανείς, παράνομες και καταδολιευτικές μεθοδεύσεις σας κατά των κεκτημένων δια αμετάκλητων αποφάσεων περιουσιακών δικαιωμάτων μας,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον Πρόεδρο της ΕΠΟ για τα κακόβουλα ψεύδη και τις νομικές ανακρίβειες των δηλώσεων του κατά την τηλεοπτική εκπομπή “Η ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ” της 26.5.2025,
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:
1.Να μας κοινοποιήσετε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την σύσταση της Επιτροπής Νομικών ( και των υποεπιτροπών της)για τους κανονισμούς και για τον διορισμό των δικηγόρων σε αυτές,
2. Να καλέσετε την ΚΕΠ , ώστε να συμμετάσχει με εκπρόσωπο της στις επιτροπές νομικών για τους νέους κανονισμούς της ΕΠΟ,
3. Να υποχρεώσετε τους εκπροσώπους του ΠΣΑΠΠ να μας ενημερώσουν για τις θέσεις τους επί των θεμάτων μας ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και των υποεπιτροπών για τους κανονισμούς,
4. Να μας πληροφορήσετε για την σύνθεση αυτών των υποεπιτροπών με τα ονόματα και τις ιδιότητες των μελών τους, καθώς και για τις αρμοδιότητες και τις αμοιβές τους,
5. Να μας κοινοποιήσετε τα σχέδια των υπό τροποποίηση κανονισμών,
6. Να λάβετε υπόψη σας , έστω και μετά από έναν χρόνο, το υποβληθέν σχέδιο μας για τον “ΚΩΔΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ”,
7. Να μην προβείτε σε οποιαδήποτε τροποποίηση κανονισμών που θίγουν το κύρος, το σκεπτικό, το διατακτικό, το δεδικασμένο και την εκτελεστότητα των αμετάκλητων διαιτητικών αποφάσεων μας,
8.Να συμμορφωθείτε με τις νέες διατάξεις περί Αθλητικής Διαδοχής (Sporting Succession) του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA, όπως σας γνωστοποιήθηκαν με την Εγκύκλιο της 1934/28.5.2025.
Άλλως,
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:
Α. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ την εκπροσώπηση μας από τον ΠΣΑΠΠ, ούτε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, ούτε στις Επιτροπές Νομικών για τους Κανονισμούς της ΕΠΟ,
Β. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ σε οποιαδήποτε ετεροχρονισμένη τροποποίηση των Κανονισμών κατά το μέρος που ανατρέπουν την ισχύ και την εκτελεστότητα των διαιτητικών αποφάσεων μας και θίγουν τα περιουσιακά δικαιώματα μας,
Γ. ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ως νόμιμο οποιονδήποτε κανονισμό που αφορά τα μέλη μας και θα ψηφιστεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ, χωρίς την συναίνεση της ΚΕΠ και των μελών της,
Δ. Σε αντίθετη περίπτωση ΘΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ τις αποφάσεις σας και τους νέους κανονισμούς ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων και των αρμοδίων εγχώριων και διεθνών ποδοσφαιρικών οργάνων, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο στο 74ο Συνέδριο της FIFA στην Μπανγκόκ Πειθαρχικό Κώδικα της.
ΥΓ. Κύριε Πρόεδρε, συγχαρητήρια που τελικά πετύχατε να πείσετε τον κ. ΒΡΟΥΤΣΗ να νομοθετήσει φωτογραφικά για το αναμφισβήτητο δικαίωμα σας να αμείβεστε από την ΕΠΟ αλλά κάλλιστα μπορείτε στον ίδιο νόμο να συμπεριλάβετε και τους παλιούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν τα… μαξιλαράκια που σας συντηρούσαν το διάστημα που εκτελείτε τα προεδρικά καθήκοντα σας αμισθί!»
Αθήνα 2.6.2025
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΜ 14162, Φαβιέρου 47, Αθήνα