Νέα πτώση στην παγκόσμια κατάταξη του τένις για τον Στέφανο Τσιτσιπά
Ο Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε νωρίς στο Roland Garros, με αποτέλεσμα να σημειώσει νέα πτώση στην παγκόσμια κατάταξης της ATP και συγκεκριμένα υποχώρησε έξι θέσεις.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 26 με αποτέλεσμα να βρεθεί για πρώτη φορά εκτός Top 25 μετά το 2018, ενώ στο παρελθόν είχε βρεθεί και μέχρι το Νο 3 στον κόσμο.
Στην πρώτη θέση παραμένει ο Γιάννικ Σίνερ, ο οποίος μπορεί να ηττήθηκε στον τελικό του Roland Garros από τον Κάρλος Αλκαράθ, αλλά η πορεία του από την περσινή σεζόν ήταν καλύτερη, όταν είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά και πάλι κόντρα στον Ισπανό που παρέμεινε στο Νο 2.
Στην 3η θέση είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ ακολουθεί ο Τζακ Ντρέιπερ με την καλύτερη παρουσία του σε παγκόσμια κατάταξη και το Top 5 κλείνει ο Νόβακ Τζόκοβιτς που αποκλείστηκε στα ημιτελικά του γαλλικού Open.
Συνοπτικά, το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης:
- Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία) 10.880 βαθμοί
- Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 8.850
- Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 6.385
- Τζακ Ντρέιπερ (ΗΠΑ) 4.800
- Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 4.630
- Λορέντσο Μουζέτι (Ιταλία) 4.560
- Τέιλορ Φριτς (ΗΠΑ) 4.485
- Τόμι Πολ (ΗΠΑ) 3.510
- Ρούνε Χόλγκερ (Αυστραλία) 3.440
- Άλεξ Ντε Μινόρ (Αυστραλία) 3.285
…
- Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 1.920