Με πειθαρχία, προσήλωση, συστηματική προπόνηση και αγάπη για το άθλημά τους μαθητές των Α’ και Β’ Τάξεων του 5ου ΓΕΛ Βόλου κατάφεραν και σημείωσαν σε διάφορα αγωνίσματα σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.
Οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει την ενασχόλησή με τα αθλήματα από την παιδική τους ηλικία, ενώ, όπως τονίζουν οι καθηγητές τους, οι διακριθέντες μαθητές καταφέρνουν να συνδυάζουν τις αθλητικές επιτυχίες με τις καλές επιδόσεις και στο σχολείο.
Όπως τονίστηκε από το 5ο ΓΕΛ Βόλου οι διακριθέντες μαθητές έχουν ως εξής:
Διακρίσεις μαθητών Α’ Λυκείου:
1) ΒΑΡΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΦΑΗΛΙΑ 1Η ΘΕΣΗ ΤΕΤΡΑΚΩΠΟ ΑΝΕΥ (ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ, 3Η ΔΙΚΩΠΟ ΑΝΕΥ (ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ) ΣΧΟΛΙΚΟ
2) ΜΠΙΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 3Η ΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΤΕΝΙΣ (ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ)
3) ΝΤΑΤΣΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ 5Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ taekwondo
4) ΝΤΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ 3Η ΘΕΣΗ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ, 4ΚΩΠΟΣ ΠΗΔΑΛΙΟΥΧΟΣ, 3Η ΘΕΣΗ ΔΙΚΩΠΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
5) ΠΛΑΪΝΗ ΜΑΡΙΑ 3Η ΘΕΣΗ 50 ΥΠΤΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 3Η ΘΕΣΗ 100 ΥΠΤΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
6) ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ 2Η ΘΕΣΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ taekwondo 2Η ΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ taekwondo
Διακρίσεις μαθητών Β’ Λυκείου:
1) ΓΚΟΝΤΟΥΡΑ ΜΑΡΙΝΑ 3Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΘΕΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ –ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ
2) ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΕΒΙΤΑ 1Η ΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
3) ΚΑΥΚΟΥΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ 80 ΜΕΤΡΑ, 1Η ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ 4 ΕΠΙ 80
4) ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 2Ο ΘΕΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ –ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
5)ΓΕΡΑΜΠΙΝΗ ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ 7-8 ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, ΣΤΕΦΑΝΙ, ΚΟΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΔΕΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
Οι διακριθέντες μαθητές μίλησαν στη «Θ». Η Ελένη Μαργαριτοπουλου που ασχολείται με την αναρρίχηση τόνισε πως «ασχολούμαι δέκα χρόνια και είναι ένα πολύ δημιουργικό άθλημα. Χρειάζεται πολλή προπόνηση και θέληση, ενώ εξασκεί το μυαλό και το σώμα. Με βοηθά να ξεκουράζεται το μυαλό, οπότε έχεις και καλύτερη απόδοση».
Από την πλευρά της η Μαρίνα Γκοντούρα που ασχολείται με τη χειμερινή κατάβαση στο αλπικό σκι είπε πως «από την ηλικία των τριών ετών ασχολούμαι με το αλπικό σκι. Αυτό που μου αρέσει στο συγκεκριμένο άθλημα, είναι η ελευθερία που σου προσφέρει. Ο αθλητισμός προσδίδει πολλαπλά οφέλη στον έφηβο».
Η Εβίτα Βασιλούδη σημείωσε πως μέσα από την κωπηλασία μαθαίνεις να συνεργάζεσαι και να βελτιώνεσαι, ενώ μπορείς να ξεφεύγεις και από την πίεση της καθημερινότητας.
Η Παρασκευή Καυκούλα ασχολείται με το τρέξιμο και τη σκυταλοδρομία. «Μου αρέσει το τρέξιμο και ασχολούμαι από την ηλικία των οκτώ ετών. Ο αθλητισμός με βοηθά να ξεχνιέμαι, να αξιοποιώ τον χρόνο μου, ενώ κοινωνικοποιούμαι γνωρίζοντας ανθρώπους από άλλες πόλεις και χώρες. Χρειάζεται βέβαια προπόνηση, πειθαρχία και θέληση» είπε.
Ο Δημήτρης Μπίρης που ασχολείται με την αντισφαίριση, επισήμανε πως «πρόκειται για ένα άθλημα, όπου σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία. Επίσης απαιτεί και πολλή τεχνική. Προσωπικά θα προσπαθήσω να ασχολούμαι με την αντισφαίριση ακόμη και στις σπουδές μου».
Η Κωνσταντίνα Ντάτσιου σημείωσε πως «το ταεκβοντο μου προσφέρει πειθαρχία, να ξεπερνώ δυσκολίες και να έχω ένα σωστό τρόπο ζωής. Αναφορικά με την ανταπόκριση στις σχολικές επιδόσεις, όταν υπάρχει σωστή οργάνωση, μπορούν να συνδυαστούν ο αθλητισμός και το σχολείο».
Παίρνοντας τον λόγο η Ραφαηλία Βαρελοπούλου ανέφερε πως «η κωπηλασία είναι ένα πολύ απαιτητικό άθλημα και χρειάζεται να έχεις συγκέντρωση, αντοχή και να είσαι ανθεκτικός. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές».
Από την πλευρά της η Ελένη Ψαρογιάννη τόνισε για το ταεκβοντο πως είναι ένα άθλημα που προσφέρει χαρά, υγεία και πειθαρχία, ενώ χρειάζεται συστηματική προπόνηση για να έρθουν οι επιτυχίες. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές, και κάποιες φορές διπλές. Ασχολούμαι με το άθλημα από την ηλικία των πέντε ετών».
Ο Γρηγόρης Ντίτσας επισήμανε πως «μου αρέσει πολύ η κωπηλασία και με βηθά ευρύτερα, καθώς με ηρεμεί».
Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του 5ου ΓΕΛ Βόλου κ. Μαρία Κούντρια ανέφερε πως «οι μαθητές ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία και με την στήριξη των γονέων τους. Εμείς στο σχολείο ενθαρρύνουμε αυτό που κάνουν και τους επιβραβεύουμε. Βέβαια η πετυχημένη δουλειά γίνεται από τον σύλλογο που δραστηριοποιούνται και από τους γονείς τους».
Πηγή: Θεσσαλία