Η Αργοναυτική Εκστρατεία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μύθους της ελληνικής αρχαιότητας. Τέτοιος μύθος που συγχέεται με πραγματικό ιστορικό γεγονός. Σκοπός της Αργοναυτικής Εκστρατείας ήταν να παραδοθεί το Χρυσόμαλλο Δέρας στον βασιλιά Πελία της Ιωλκού, από την Κολχίδα (Αία) της Μαύρης Θάλασσας κι έτσι ο Ιάσων να γίνει βασιλιάς.

Πατρίδα του Ιάσονα ο Βόλος, απ’ όπου ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι. Στην παραλία της πόλης, δίπλα στην έξοδο του Κεντρικού Λιμεναρχείου, άρχισαν εδώ και καιρό εργασίες για να στηθεί το άγαλμα του Ιάσονα.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του εφοπλιστή κ. Δράγνη, με καταγωγή από τη Νέα Αγχίαλο.

Οι εργασίες ήταν να ολοκληρωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, αλλά, στην Ελλάδα βρισκόμαστε………..

Το άγαλμα του Ιάσονα φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Βασίλειο Αχιλλέα.

Η τοποθέτηση του αγάλματος έχει συμβολική σημασία, καθώς ο Ιάσων θα βρίσκεται στο σημείο, όπου κατέπλευσε σύμφωνα με τη μυθολογία η Αργώ, το πλοίο του μεγάλου ταξιδιού με τους κωπηλάτες.

Οι εργασίες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση όπως βλέπουμε στις παρακάτω εικόνες από το πρωί της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου 2025.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΟ Σταμάτης Γονίδης και ο Γιάννης Πλούταρχος δείπνησαν πριν την έναρξη των μουσικών προβών τους
Επόμενο άρθροEURO U21: Θρίαμβος της Εθνικής Ελπίδων, 3-2 μέσα στη Γερμανία