Στην υπόθεση των ραγδαίων εξελίξεων σχετικά με τα ΕΛ.ΤΑ. αναφέρεται ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Με’ι’κόπουλος. Συγκεκριμένα γράφει τα εξής:

”Η κυβέρνηση υλοποιεί μεθοδικά ένα σχέδιο από το 2019. Nα αποδυναμωθούν τα ΕΛΤΑ, να απαξιωθούν, και στη συνέχεια να παραδοθούν κομμάτι-κομμάτι σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Εδώ και χρόνια άλλωστε επιδεικνύει μεγάλη οικειότητα με τις ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου, τις οποίες προβάλλει με τη συχνή παρουσία υπουργών και υφυπουργών σε εκδηλώσεις και δράσεις τους.
Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις σχετικά με το κλείσιμο υποκαταστημάτων και την συνεχιζόμενη διάλυση των ΕΛΤΑ.
1️⃣ Τι συμβαίνει με το περίφημο «business plan» και γιατί αυτό δεν αποδίδει παρά τις τεράστιες δαπάνες;
2️⃣ Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται ζημίες σε καταστήματα, όπως του Βελεστίνου, της Αργαλαστής ή της Ζαγοράς, που λειτουργούν με 1 μόνο υπάλληλο;
3️⃣Γιατί, όπου κλείνει ένα υποκατάστημα ΕΛΤΑ, φυτρώνουν ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών και πώς τα ΕΛΤΑ παραμένουν στάσιμα στην αγορά του ταχυδρομείου και των courier;
4️⃣Ποιος ωφελείται από την απαξίωση των ΕΛΤΑ;
5️⃣Πώς έγιναν τα ΕΛΤΑ μηχανισμός εξυπηρέτησης των κομματικών στελεχών και φίλων με απευθείας αναθέσεις; Το όνομα Πάτσης περιλαμβάνεται σε 27 συμβάσεις με τα ΕΛΤΑ για «δουλειές» που ανέρχονται σε 821.877 ευρώ;
6️⃣Και για ποιο λόγο, παρά τις επιδοτήσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ, οι ζημιές φτάνουν τα 28 εκατ.;
Τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να είναι βιώσιμα όταν συρρικνώνεται το δίκτυό τους, ο βασικός δηλαδή τους πόρος, όταν μάλιστα η ίδια η Διοίκηση δήλωνε ότι «το δίκτυό μας είναι η προστιθέμενη αξία μας».
Το ερώτημα είναι αν η πρόσφατη αναδίπλωση της κυβέρνησης οφείλεται σε πραγματική διαφωνία με το σχέδιο κλεισίματος, ή για τακτικό ελιγμό προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις με σκοπό η ίδια πολιτική να επανέλθει σε πιο ευνοϊκό χρόνο.”
Nίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΗ ανάρτησή της για τα 25 χρόνια της ταινίας Άγγελοι του Τσάρλι – «Δεν μπορώ να το πιστέψω»