Ο Σύλλογος των απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων ανακοινώνει ότι την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025, και ώρα 12:00 μ.μ., θα τελεστεί η καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους δύο επιφανών Καρδιτσιωτών, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Η δέηση θα τελεστεί προς τιμήν:
-
του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κυρού Σεραφείμ Τίκα, γεννημένου στο Αρτεσιανό του Δήμου Καρδίτσας,
-
και του Πρωθυπουργού και Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, γεννημένου στην πόλη της Καρδίτσας και καταγόμενου από το Μορφοβούνι του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.
Της τελετής θα χοροστατήσει ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’.
Ομιλητές
-
Για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ:
κ. Στέφανος Θεολόγης, Αντιδήμαρχος Δήμου Καρδίτσας. -
Για τη ζωή και το έργο του Πρωθυπουργού – Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα:
κ. Βασιλική Σκούφη, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.
Στην τελετή θα παραστεί η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, αποδίδοντας τις δέουσες τιμές.
Προσκλήσεις & Συμμετοχές
Έχουν προσκληθεί οι πολιτικές, στρατιωτικές και αυτοδιοικητικές Αρχές, καθώς και όλα τα Καρδιτσιώτικα και Θεσσαλικά σωματεία.
Όποιο σωματείο ή φορέας επιθυμεί:
-
να καταθέσει στεφάνι, ή
-
να αποστείλει τιμητικό άγημα του χορευτικού του τμήματος,
παρακαλείται ο εκπρόσωπός του να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο έως την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου.
Επικοινωνία
Σύλλογος των απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων
210 3301370 – 6937 197745
[email protected]
Η παρουσία όλων θεωρείται τιμή για τους δύο σημαντικούς άνδρες που άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ελληνική ιστορία.






