Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για ψηφιοποίηση αρχείων του Κράτους κι αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας μέσα στην ψηφιακή εποχή με την ψηφιακή τεχνολογία.

Για το βιβλίο του Αλέξανδρου Καπανιάρη ο υπουργός ανέφερε: ”Είναι ασύμβατοι οι όροι τεχνολογία και λαογραφία; Τουναντίον. Ερχονται να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλο. Προφανώς τα μουσεία μπορούν να συγκεντρώσουν όλη τη γνώση, αλλά τι να την κάνουμε κλεισμένη σε τέσσερις τοίχους, όταν αυτή μπορεί να ταξιδέψει στο διαδίκτυο σε οποιαδήποτε γλώσσα του κόσμου; Η ελληνική γλώσσα είναι περιορισμένη σε ελάχιστες λέξεις. Θα πρέπει να την εμπλουτίσουμε γιατί τα παιδιά μας θα αντικαταστήσουν την έκφραση σ’ αγαπώ από καρδούλες”.

O οργανωτικός γραμματέας του Φορέα Πολιτισμού και συγγραφέας του βιβλίου Αλέξανδρος Καπανιάρης τόνισε: ”Αποτελεί ένα νέο ερευνητικό πεδίο που διερευνά το λαό στο διαδίκτυο. Από τον αγροτικό χώρο, πήγαμε στον αστικό και τώρα στον ψηφιακό. Μας ενδιαφέρει να δούμε πώς ζει ο λαός στο διαδίκτυο, πώς λειτουργεί, πώς επηρεάζεται από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η τεχνολογία έχει μπει πολύ δυνατά στη ζωή μας. Μέσω διαδικτύου αναπτύσσεται διαρκώς ένας ιδιότυπος πολιτισμός, με νέους αστικούς θρύλους, ανέκδοτα, παροιμίες, memes. Πρόκειται για ένα νέο είδος πολιτισμού που τον διερευνούμε”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθρο«Ωραίο, αλλά σαν το παϊδάκι δεν είναι»