Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου σε συνεργασία με το Άτυπο Δίκτυο Φορέων Υγείας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων αύριο, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025, στις 10:30 π.μ., στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου.
Μαθητές από το 4ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας», το Μουσικό Σχολείο Βόλου, το 24ο Δημοτικό Βόλου, το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, το Σ.Α.Ε.Κ. Βόλου, το ΕΠΑΛ Αγριάς και το Εν.Ε.Ε.Γυ.Λ. Βόλου, καθώς και η Elite Basketball Academy, το Δίκτυο Φορέων Υγείας Ι.Μ. Δημητριάδος, οι Sed Actions και εθελοντές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα συμμετέχουν στις δράσεις της ημέρας.
Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν βιωματικές, εικαστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τίτλο «Με το βλέμμα ψηλά», αθλοπαιδιές, μουσικά δρώμενα όπως «Body Percussion» και «Ραμ Σαμ Σαμ», καθώς και δράσεις ενίσχυσης της ενσυναίσθησης. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας του Βόλου γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τις μορφές αναπηρίας και η προώθηση της συμπερίληψης.







