Η γραφική Πορταριά στο Πήλιο αποτέλεσε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025 έναν από τους ξεχωριστούς σταθμούς της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina 2026.
Μετά από εννέα ημέρες, 2.200 χιλιόμετρα και δεκάδες τελετές υποδοχής σε όλη την Ελλάδα, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε και στο Πήλιο, συνεχίζοντας ένα ταξίδι που ενώνει το αρχαίο φως της Ολυμπίας με τις χιονισμένες κορυφές της Ιταλίας.
Η Πορταριά υποδέχτηκε τη Φλόγα με ζεστασιά και συγκίνηση, μέσα σε ένα μοναδικό σκηνικό φυσικής ομορφιάς και παράδοσης. Η παρουσία πλήθους κατοίκων και επισκεπτών ανέδειξε τη σημασία αυτής της στιγμής για ολόκληρη την περιοχή.
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, Μένη Λαζάρου, ανέφερε: ”Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή τη συμμετοχή σε μια τόσο ιστορική πορεία, που προβάλλει διεθνώς τον τόπο μας και μεταφέρει τα διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης, της ενότητας και του Ολυμπιακού ιδεώδους.
Η Φλόγα συνεχίζει να διασχίζει τη χώρα για να ολοκληρώσει το μεγάλο της ταξίδι στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου, όμως η στάση της στο Πήλιο θα μείνει σημείο αναφοράς για όλους μας.”
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΠέθανε 80χρονη στον Βόλο