Την… παράδοση η οποία τη θέλει να κερδίζει την τελευταία διετία τον Άρη τήρησε η Κλουζ. Η ρουμάνικη ομάδα κέρδισε τους «κιτρινόμαυρους», για την 9η αγωνιστική του EuroCup, με 98-88, βάζοντας θετικό πρόσημο σε ένα ματς στο οποίο, στη μεγαλύτερη διάρκεια, οι Θεσσαλονικείς είχαν την υπεροχή και το προβάδισμα στο σκορ.

«Κλειδί» στην επιτυχία της Κλουζ- που περιόρισε τα λάθη της, «έβγαλε» αμυντικά αντανακλαστικά και είχε όμορφες συνεργασίες από τους παίκτες της στο δεύτερο ημίχρονο- ήταν η εμφάνιση του Μίτσελ Κρικ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 27 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ. Το έργο του στήριξαν οι Άϊβερσον Μόλιναρ (18 πόντοι, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντάρον Ράσελ (16 πόντοι, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα).

Ξεχώρισαν για τον Άρη ο Αμίν Νουά, ο οποίος είχε 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και ο Ντανίλο Άντζουσιτς (στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με την ομάδα), που «έγραψε» 20 πόντους με 4/7 τρίποντα, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο.

Με τέσσερις πόντους από τον Άντζουσιτς (2/2 δίποντα), ένα δίποντο από τον Νουά και ένα τρίποντο από τον Τζόουνς, ο Άρης βρέθηκε με το… καλησπέρα στο 8-0 (2’).

«Πυροβολώντας» από τα 6.75 με τους Κρικ, Ράσελ (από ένα τρίποντο ο καθένας) και με τον Μόλιναρ να συνεισφέρει δύο πόντους, η Κλουζ ‘έγραψε’ επιμέρους 3-8 και πλησίασε στους τρεις πόντους (3’ 11-8). Δράση στην οποία οι «κιτρινόμαυροι»… απάντησαν με πιεστικότερη άμυνα και τον Μήτρου-Λονγκ να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση, γεγονός που τους έστειλε στο 7’ στο +9 (21-12). Διαφορά την οποία είχαν στο ίδιο επίπεδο και στο 14’ (33-24).

Πρωτοβουλίες των Σίζερ, Κρικ και συνεχείς πόντοι από τον Μόλιναρ, επέτρεψαν στη ρουμάνικη ομάδα να μειώσει στο 19’ στο μισό καλάθι (39-38). Με 2/2 βολές από τον Νουά, λίγο πριν το ημίχρονο και ένα γκολ-φάουλ του Τζόουνς, στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου, ο Άρης ξέφυγε με +6 (44-38).

Με τον Κρικ να συνεχίζει το… βιολί του, η Κλουζ έφτασε ξανά σε απόσταση αναπνοής (24’ 50-49) και τέσσερα λεπτά αργότερα, από το… χέρι των Μίλετιτς, Ράσελ, ανέτρεψε ολοκληρωτικά το εις βάρος της σκηνικό και προηγήθηκε με +4 (28’ 54-58). Απόσταση την οποία στο 33’ έστειλε στο +8 (63-71), στο 38’ στο +10 (77-87) και στο 39’ στο +11 (80-91).

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 41-38, 58-60, 88-98

Άρης (Ίγκορ Μίλιτσιτς): Μήτρου-Λονγκ 15 (2), Τζόουνς 11 (1), Νουά 20 (2), Φόρεστερ 4, Πουλιανίτης , Μποχωρίδης 2, Καζαμίας, Ίνοκ 3 , Χαρέλ 1, Άντζουσιτς 20 (4), Κουλμπόκα 12 (2).

Κλουζ Ναπόκα (Μιχάι Σίλβασαν): Μόλιναρ 18, Σίζερ 6, Κουλβιέτις 3 (1), Άλτιτ, Μίλετιτς 12, Ράσελ 16 (2), Γούντμπερι 9 (1), Τέιλορ 7 (1), Κρικ 27 (1).

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧαμός οι καταγγελίες μέσω ”My Street” για τραπεζοκαθίσματα και καταλήψεις χώρων στον Βόλο
Επόμενο άρθρο«Σήμερα δεν έχει καμιά σχέση το Εθνικό θέατρο με την αίγλη που είχε παλιά, είναι μπάτε σκύλοι αλέστε»