Στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο του Βόλου, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου 2025, μαθητές από τα ειδικά και άλλα σχολεία του Δήμου Βόλου, εκπαιδευτικοί, γονείς, εθελοντές αιμοδότες, οδηγοί πρόσκοποι και οι φορείς του Ατυπου Δικτύου Υγείας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, ως ημέρας αποδοχής κι αλληλεγγύης. Πρωτοστάτησε το 1ο ΕΕΕΚ Βόλου με τα παιδιά του.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που είχε οργανωθεί από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.
Η δράση ήταν και βιωματική, καθώς μαθητές μπήκαν στη θέση ατόμων με κινητικές δυσκολίες, χρησιμοποιώντας αναπηρικά αμαξίδια.
Συμμετείχε και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Μαγνησίας, με τα μέλη του να ζουν τη δική τους αναπηρία.
Την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων ανέλαβε με επιτυχία η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.




Παρούσα και η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου για λήψη αίματος και όσον αφορά δότες μυελού των οστών.

Νίκος Βητσόπουλος







