Ο Δήμος Βόλου παρουσιάζει, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2025, τη μουσική παράσταση «Ελλαδογραφία», ένα έργο του Γιάννη Βούρου με τον ίδιο επί σκηνής. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου».

Πρόκειται για μία υψηλής ποιότητας μουσική και ερμηνευτική δημιουργία, που συνδυάζει λόγο και μουσική για να προσφέρει τροφή για σκέψη και βαθιά συγκίνηση. Ένας κορυφαίος ηθοποιός, ένας σπουδαίος συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας και έντεκα διακεκριμένοι μουσικοί συνθέτουν μια παράσταση που ενεργοποιεί μνήμες, συναισθήματα και στοχασμό.

Η «Ελλαδογραφία», γραμμένη από τον θεατρολόγο, ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Βούρο, ξετυλίγει τη μακραίωνη ελληνική ιστορία: τις αιματηρές στιγμές και τις νίκες, τις διασπάσεις και τις υπερήφανες όρθιες στάσεις όσων τίμησαν τη ζωή και το χρέος. Ένα κείμενο-φόρος τιμής σε όλους, γνωστούς και άγνωστους, που έζησαν κάτω από τον ελληνικό ήλιο με σεβασμό, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Η παράσταση παρουσιάζεται ως σκηνοθετημένος θεατρικός μονόλογος, με πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θοδωρή Λεμπέση και τη συνοδεία ενδεκαμελούς ορχήστρας δωματίου.

Συντελεστές

  • Θεατρικό κείμενο, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος

  • Μουσική σύνθεση & διεύθυνση ορχήστρας: Θοδωρής Λεμπέσης

  • Αφήγηση: Γιάννης Βούρος

  • Ορχήστρα δωματίου

Εισιτήρια

Η προπώληση γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ticketservices.gr, ενώ εισιτήρια θα διατίθενται και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου μία ώρα πριν την παράσταση.
Καθώς η εκδήλωση αποτελεί μέρος των εορταστικών παραγωγών του Δήμου Βόλου, η γενική είσοδος είναι 5€.

Προηγούμενο άρθροΑλ.Μεϊκόπουλος:«Στον αέρα η ΔΥΠΑ Βόλου από το 2026, εκτός υπηρεσίας οι εργασιακοί σύμβουλοι»-Συνάντηση με εκπροσώπους
Επόμενο άρθροΣτους «4» του NBA Cup οι Σπερς και οι Θάντερ