Κατάμεστος ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής Σούρπης Μαγνησίας το πρωί των Χριστουγέννων 2025 τόπου στη θεία λειτουργία. Κάτοικοι του χωριού μας αλλά και όσοι ήρθαν από άλλες περιοχές για να περάσουν τις άγιες μέρες με συγγενείς τους κοινώνησαν  κι άκουσαν με προσοχή κι ευλάβεια το επίκαιρο κήρυγμα των Χριστουγέννων από τον εφημέριο πατέρα Σίμωνα, που αφορούσε την απήχηση της χριστουγεννιάτικης νύχτας στις ψυχές μας, υποδεχόμενοι τον νεογέννητο Χριστό με την στήριξη και την αλληλεγγύη στον πονεμένο συνάνθρωπό μας, στον άστεγο, στον ανήμπορο, σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη να νιώσουν την αγάπη έμπρακτα στην ζωή τους.

Η τοπική κοινωνία και ενορία της Σούρπης και φέτος με τα ”δέματα αγάπης” έκανε πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων. Επιχειρηματίες, καταστηματάρχες και απλοί πολίτες της ευρύτερης περιοχής ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρέδωσαν τα οκτώ πλούσια δέματα, παραμονή Χριστουγέννων, στον πατέρα Σίμωνα για να τα μοιράσει σε πολίτες που έχουν ανάγκη. Για 5η χρονιά υλοποιήθηκε η δράση αυτή στο χωριό με την επιμέλεια του Αντώνη Δρόσου και του Βασίλη Χουλιαρά. Η εικόνα Γεννήσεως του Χριστού στο κέντρο του ναού της Αγίας Παρασκευής, δέσποζε στη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. Μια εικόνα από την παλαιά Αγία Παρασκευή που βρισκόταν στο χώρο του Ηρώου της πλατείας.

Η πολύ όμορφη φωτογραφία-τοπίο στην πρωινή ομίχλη του Δεκέμβρη- από την πλατεία του χωριού μετά την χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία ανήκει στην Εφη Κοντούρη.

Πηγή: Τριαντάφυλλος Σπανός

Νίκος Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθρο«Δεν ήθελα να πω “χωριάτισσα” τη Βάνα Μπάρμπα, τους έλεγα να αλλάξουμε την ατάκα»
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 25 Δεκεμβρίου