Στην συμβολή των οδών Κασσαβέτη με Ρήγα Φεραίου, στον Βόλο, καταγράφηκε εικόνα προληπτικής παρέμβασης, καθώς φοίνικας που έχει έντονη κλίση έχει δεθεί με σχοινιά σε παρακείμενη πολυκατοικία, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πτώσης του.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ο ψηλός φοίνικας γέρνει αισθητά προς το δρόμο και τα μπαλκόνια της πολυκατοικίας, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους. Για τον λόγο αυτό, έχουν τοποθετηθεί πρόχειρα μέσα στήριξης, ενώ ο χώρος φαίνεται να είναι μερικώς οριοθετημένος με κορδέλα, ώστε να περιοριστεί η διέλευση πεζών και οχημάτων.
Η εικόνα αποτυπώνει επίσης την καθημερινή κίνηση της γειτονιάς, με διερχόμενους πεζούς και οχήματα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για άμεση και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την ελπίδα να υπάρξει άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων και να δοθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα του επικίνδυνα γερμένου δέντρου.








