Πρόγραμμα δακοκτονίας τα έτη 2026, 2027 και 2028 θα εφαρμοστεί στις ελαιοκομικές περιοχές του Δήμου Αλμυρού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ θετικά στη δακοκτονία δήλωσαν και τα Τοπικά Συμβούλια.
Η εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας τα έτη 2026, 2027 και 2028 αφορά τις ελαιοκομικές περιοχές του Δήμου Αλμυρού και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Αμαλιαπόλεως της ΔΕ Σούρπης, στην Κοινότητα Αχιλλείου της ΔΕ Πτελεού, στην Κοινότητα Σούρπης (Νηες) της ΔΕ Σούρπης, στην Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων της ΔΕ Πτελεού, στην Κοινότητα Πτελεού της ΔΕ Πτελεού (και στην περιοχή Γαύριανης) και στην Κοινότητα Δρυμώνας της ΔΕ Σούρπης.
Επισημαίνεται ότι η εκτίμηση της παραγωγής είναι πρακτικά αδύνατη τη δεδομένη χρονική στιγμή και ότι οι αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων είναι ενδεικτικές μόνο της πρόθεσης για εφαρμογή του προγράμματος. Η οριστική απόφαση για την εφαρμογή του θα πρέπει να ληφθεί σε χρόνο κατά τον οποίο θα είναι δυνατή η εκτίμηση του ποσοστού καρποφορίας για κάθε έτος.
Με τις σχετικές αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων δηλώνεται η σύμφωνη γνώμη των ελαιοπαραγωγών που κατέχουν πάνω από το 50% των ελαιοδέντρων της κάθε περιοχής, οι οποίοι αποδέχονται την πληρωμή εισφοράς δακοκτονίας, η οποία ορίζεται σε ποσοστό 2% επί της τιμής συγκέντρωσης (παρέμβαση) του κοινού παρθένου ελαιολάδου κατηγορίας SEMIFINE ή CURANTE (οξύτητα 2-3,3%) καθώς και σε ποσοστό 2% επί της τιμολογιακής πώλησης των βρώσιμων ελαιών.

Προηγούμενο άρθροΑναβιώνει στο εφετείο Λάρισας η άγρια δολοφονία της 35χρονης σε υπόγειο
Επόμενο άρθροΜε στεναχώρησε που είδα γυναίκες να κράζουν